Arkadaşlar merhaba. Oyuncu bilgisayarımın içinde işlemci olarak Ryzen 5 5600X var ve stok soğutucu ile kullanıyorum. İşlemci ağır olmayan oyunlarda 75-80 civarı iken ağır oyunlarda 90'ı görüyor. İşlemci soğutucu alınmalı mı? İşlemcinin bu kadar çok ısınması normal mi, alalı en fazla 2.5 ay oluyor?
Arkadaşlar merhaba. Oyuncu bilgisayarımın içinde işlemci olarak Ryzen 5 5600X var ve stok soğutucu ile kullanıyorum. İşlemci ağır olmayan oyunlarda 75-80 civarı iken ağır oyunlarda 90'ı görüyor. İşlemci soğutucu alınmalı mı? İşlemcinin bu kadar çok ısınması normal mi, alalı en fazla 2.5 ay oluyor?
5600X stok soğutucu ile bu seviyeleri görebilen bir işlemcidir aynı zamanda kasanızdaki hava sirkülasyonu kötüyse rahatlıkla 90 dereceyi görür. İyi bir soğutucu alın derim.
Paraya kıyıp güzel bir işlemci soğutucusu alın, Arctic güzel işler çıkartıyor, modellerine göz atabilirsiniz. Kasanızın hava akışı pek iyi değilse stok soğutucuyla normal sıcaklıklar bunlar.