R5 5600X, RTX 3060 sistem stabil değil

Daha fazla  
Merhaba,

Anakartım: ASUS STRIX B550-F Gaming.
İşlemcim: Ryzen 5 5600X.
Soğutucu: Arctic acfRE00060A Arctic acfRE00060A CPU soğutucu, Arctic Freezer 34 e-Sports Duo.
Ekran kartı: ASUS Dual RTX 3060 12 GB.
Power: 600W 80+
Monitör: ASUS TUF VG249Q 23.8" 144Hz

Fakat sistemimim çok garip. 240mm sıvı soğutucu ile de kullandım sonra kule tipine geçtim. Sorunun onda olduğunu düşündüm ama hiçbir fark olmadı. Kasanın önü Full mesh ve fanlarının CFM değeri 69 olması lazım ya da 75'di galiba. Her şeyi denedim ekran kartımı yeni aldım anakartı yeni aldım işlemcim daha 4-5 aylık. Soğutucum yeni.
Ama anlam veremediğim bir şekilde sistemden keyif alamıyorum çok nadir zamanlarda stabilitesini koruyor akıcı olu ve bir süre sonra değişiyor bazen hiç olmuyor bazen çok güzel oluyor tam çözüldü her şey diyorum ama ertesi gün daha da kötü falan. Allah rızası için bana çözümü söyleyin değişmediğim parça kalmadı yoksa bu sorun AMD kaynaklı mı? İlgilendiğiniz için şimdiden teşekkürler.

Bileşenleriniz çok iyi, sorun olmaması lazım. BIOS, anakart chipset ve ekran kartı sürücülerinizi güncelleyiniz. RAM'leri ve HDD'yi test ediniz. En sonunda da CCleaner indirip kurun. Özel temizleme ve kayıt defteri bölümlerini kullanıp her şeyi temizleyin.

Bileşenleriniz çok iyi, sorun olmaması lazım. BIOS, anakart chipset ve ekran kartı sürücülerinizi güncelleyiniz. RAM'leri ve HDD'yi test ediniz. En sonunda da CCleaner indirip kurun. Özel temizleme ve kayıt defteri bölümlerini kullanıp her şeyi temizleyin.
Bütün sürücüleri en az 2-3 kere güncelledim formatladım. anakartım ve chipsetlerde sürekli güncel. CClener işe yaramı benim bildiğim öyle programlar tavsiye edilmez ama ?

Sistem stabil değil takılmalar donmalar yağ gibi akmasını istiyorum görüntünün FPS'nin ama hiçbir zaman olmuyor.

Güç kaynağımı yetersiz yoksa işlemcimmi bozuk çözemedim.

MSI Afterburner yazılımı ile oyun içi değerleri atabilir misiniz sistemin hangi parçasının sorunlu olduğunu bulabiliriz o şekilde belki.

Bütün sürücüleri en az 2-3 kere güncelledim formatladım. Anakartım ve chipsetlerde sürekli güncel. Cclener işe yaramı benim bildiğim öyle programlar tavsiye edilmez ama?

Yarar, Windows nedeniyle şişen verileri, kaldırılan, ve güncellenen program artıklarını temizlersiniz. Güvenilirdir. Yıllardır kullanıyorum.

Ne oynuyorsunuz da yağ gibi akmıyor? Eğer 1080p ultra ayarlarda hikayeli oyun oynayıp 60FPS alıyorsanız bu sistemde normal bu. Tabii Valorant tarzı rekabetçi oyunlarda fps değerleriniz çok düşükse o başka tabii.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı