R5 5600X RTX 3060 sistemde anlık takılma sorunu

Daha fazla  
Meslek
Software Educator.
RAM
Hyperx Fury 1x16 3200 Mhz
SSD veya HDD modeli
XPG Spectrix S40G 256 GB
Ekran kartı
Gigabyte RTX 3060 12G
Anakart
MSI MPG B550 Gaming Plus
İşlemci
Ryzen 5 5600x
Merhaba, uzun bir süredir anlık takılmalar (drop) sorunu ile uğraşıyorum. Bilgisayarımın özelliklerinin fena olmadığını yani darboğaz olmayacağını düşünüyorum. Bu sorunu çözmek için aşağıdaki yöntemleri denedim;

Kioxia KB G40 zns 256 GB M.2 SSD takıp sistemi ona kurdum.
G.Skill Ripjaws V 3200MHz CL16 2x16 GB (Dual channel) RAM taktım.
Stok soğutucu kullandığımdan fanları yetersiz bulup test süresince sistemin önüne vantilatör koyarak serin çalışmasını sağladım.
BIOS ayarlarından xpm profilini ayarladım.
Ekran kartı sürücüsünü güncelledim.

Anlık takılma sorununu kesinlikle aşmış veya azaltmış değilim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam vantilatör koymanız işlemcinin ısınmasını engellemez ve anlık droplar da Ya VRAM azlığından ya da İşlemcinin çok ısınmasından olur malum Ryzen 5 5600x gibi bir işlemciyi de Stok fanla yerinde tutamazsınız güzel bir hava soğutucu işinizi görür fakat sıvı soğutucu da alabilirsiniz. İşlemci sıcaklığını kontrol ediyor musunuz bilmiyorum ama MSI Afterburner ya da AMD Ryzen Master Üzerinden bakabilirsiniz.

İlk olarak bende de aynı işlemci var ve işlemciyi stok soğutucu ile kullanıyorum doğal olarak işlemci ısındığı için düşük güçte çalışıyor bu yüzden de darboğaz yapıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…