R5 5600X RTX 3060 Ti 144 FPS almak için grafikleri düşürmek mantıklı mı?

techno7313

Kilopat
144 Hz monitörde 144 FPS almak için grafik ayarlarını düşürmek mantıklı mı? 2K 144 Hertz bir monitör aldım. RTX 3060 Ti ekran kartım ve R5 5600X işlemcim var, oyunu high ayarda oynamak yerine Medium'a alıp 144 FPS almak sizce daha mı mantıklı veya 1440p yerine 1080P'ye almak? Rekabetçi oyunlarda dusuk grafikte oynamak daha mantıklı duruyor fakat hikayeli oyunlarda sizin tercihiniz hangisi oluyor? 144 FPS mi, biraz daha yüksek grafik ayarları mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
144 FPS'ten çok fazla düşmüyorsa bence grafikten ödün verme, hikayeli oyun olduğu için.

Rekabetçi oyunda grafik ayarlarını düşürmeyi öneririm. Mesela ben CS:GO oynuyorum, 144 FPS altına indiği anda farede onu hissediyorum ve bütün dengemi sarsıyor.

Ama hikayeli oyunlarda pek umursamıyorum FPS'in 144'ten aşağı inmesini.

Monitör tercihimde önemli olduğu için sormuştum ona göre karar vermek için daha önce denemedim.
Monitörü aldın ama gelmedi o zaman. 2K oynayıp da grafik düşürmek pek mantıklı değil. Zaten kartınız 60FPS üstü verecek size kötü hissettirecek akıcılığı olumsuz etkileyecek bir durum yok. Ha rekabetçi oyunlarda da 2K oynamak mantıklı değil. Açıklayıcı oldu mu bilemedim. Dediğim gibi kişiye göre değişir. Mesela bana hikayeli oyunlarda 55FPS üstü akıcı 39FPS altı takılıyormuş gibi geliyor. Siz iyisi mi açın oyunu 5 dakika 144HZ düşük grafik 5 dakika full grafik oynayın sonucu da yazın.

Monitörü aldın ama gelmedi o zaman. 2K oynayıp da grafik düşürmek pek mantıklı değil. Zaten kartınız 60FPS üstü verecek size kötü hissettirecek akıcılığı olumsuz etkileyecek bir durum yok. Ha rekabetçi oyunlarda da 2K oynamak mantıklı değil. Açıklayıcı oldu mu bilemedim. Dediğim gibi kişiye göre değişir. Mesela bana hikayeli oyunlarda 55FPS üstü akıcı 39FPS altı takılıyormuş gibi geliyor. Siz iyisi mi açın oyunu 5 dakika 144Hz düşük grafik 5 dakika Full grafik oynayın sonucu da yazın.

Evet sipariş verdim henüz onaylanmadığı için iptal hakkı duruyor. Teşekkürler cevap için en iyisi geldikten sonra kişisel olarak denemek gibi duruyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı