Dostlar oncelikle merhaba. Daha önce de buna benzer bir konu acmistim ama o optimizasyon sorunu olan Kingdom Deliverence oyunundandi bu sefer de Warzone ve Black Desert Online oynarken bakayim derken aklima oturmadi hiçbir şey açıkçası. Yardimci olur musunuz? (ilk 2 resim Warzone'den diger ikisi Black Desert Online'den)
Oyunu oynamadığım için bilmiyorum ancak bazı oyunlarda bazı ayarların sorunundan ötürü de o problemler yaşanabiliyor. Mesela GTA 5'te MSAA ayarını kısınca GPU kullanımı %70 civarlarında geziyor ama 8X yapınca %100 oluyor.
Aldığın FPS değerlerinde bir problem yok %1'lik FPS değerin de iyi.
Yok herhangi bir takilma yasamiyorum. Ben sadece darbogazin nasil yasandigini anlamiyorum. Tek bilgim GPU kullanimi %90 dan yuksek olmasi gerektigi CPU kullanimi ise dusuk olmasi gerektigi ama yanlista biliyor olabilir gram emin degilim.
Dostum ortalama çekirdek kullanımına bakarak kimse kesin darboğaz yaşamıyorsun diyemez, dediğim gibi alt çekirdek kullanımlarına bakmak lazım.
5600X güçlü bir işlemci ve aldığın FPS değerleri de normal, darboğaz yaşadığını sanmıyorum.
Yok herhangi bir takilma yasamiyorum. Ben sadece darbogazin nasil yasandigini anlamiyorum. Tek bilgim GPU kullanimi %90 dan yuksek olmasi gerektigi CPU kullanimi ise dusuk olmasi gerektigi ama yanlista biliyor olabilir gram emin degilim.
Evet kesinlikle normal değerler hiç takılmanıza gerek yok o işlemciyi hafife almayın kullanımının %100 olmasını beklemeyin fazla illa işlemciyle ekran kartı aynı kullanım yüzdelerinde gezecek diye bir olay yok şöyle olur işlemci %1 kullanır mesela ekran kartı %99 tarzında ya da tam tersi o zaman bir sorun vardır.
Battlefield 5 oyununda, grafik ayarlarında iki seçenek var. Future Frame Rendering ve Vsync. Bu ayarları değiştirince fps limitleniyor ve ekran kartı kullanımı düşüyor. Future Frame Rendering o oyunda da varsa, seçenekleri değiştirip deneyebilirsiniz.