R5 5600X RTX 3060 Ti ekran kararıyor ve no signal hatası veriyor

Daha fazla  
Son 2 aydır nadiren aldığım hata sıklaşmaya başladı. Haftada 1-2 alırken 1 günde 3-4 kez almaya başladım. BF1, GTA 5 ve Fortnite oynarken başıma geldi. BF1 oynarken mesela aniden ekran kararıyor ve no Signal'e düşüyor sonra da Discord'taki ve oyun sesleri gidiyor veya ekran gittikten sonra sesler robotik olarak kalıyor. Reset atmak zorunda kalıyorum.

Denediğim çözümler:
Başka ekran kartıyla denedim.
BIOS güncelledim, sıfırladım.
Ekran kartı ve diğer driverları sıfırladım. Güncel olanları kurdum.
Kasa temizliği falan yaptım.

OCCT ile test yaparken tekli tekli yaptığım testlerde bir sorun çıkmazken combined testte CPU, GPU, bellek gibi şeyleri aynı anda teste sokunca 1 dakika 30 saniye sonra aynı sorunu yaşadım ve reset atmak zorunda kaldım. 1 dakika 30 saniye sonucunda bilgisayarı kapatmadan önceki sonuçlar da resimde.

image.png

B450M S2H
Samsung 970 EVO Plus 2TB
8 GB(X2) 3200MHz
Gigabyte RTX 3060 Ti
Ryzen 5 5600X

Son düzenleyen: Moderatör:
Son 2 aydır nadiren aldığım hata sıklaşmaya başladı. Haftada 1-2 alırken 1 günde 3-4 kez almaya başladım. BF1, GTA 5 ve Fortnite oynarken başıma geldi. BF1 oynarken mesela aniden ekran kararıyor ve no Signal'e düşüyor sonra da Discord'taki ve oyun sesleri gidiyor veya ekran gittikten sonra sesler robotik olarak kalıyor. Reset atmak zorunda kalıyorum.

Denediğim çözümler:
Başka ekran kartıyla denedim.
BIOS güncelledim, sıfırladım.
Ekran kartı ve diğer driverları sıfırladım. Güncel olanları kurdum.
Kasa temizliği falan yaptım.

OCCT ile test yaparken tekli tekli yaptığım testlerde bir sorun çıkmazken combined testte CPU, GPU, bellek gibi şeyleri aynı anda teste sokunca 1 dakika 30 saniye sonra aynı sorunu yaşadım ve reset atmak zorunda kaldım. 1 dakika 30 saniye sonucunda bilgisayarı kapatmadan önceki sonuçlar da resimde.

Eki Görüntüle 2234957

B450M S2H
Samsung 970 EVO Plus 2TB
8 GB(X2) 3200MHz
Gigabyte RTX 3060 Ti
Ryzen 5 5600X
Isı ve genel değerler güzel.

Peki PSU ne? PSU değiştin mi ya da herhangi bir parça değişti mi bu süre içinde?

Odandaki priz dışında salonda falan bir deneyebilirsin veya ilginç gelecek ama, odanda çalışırken mutfakta kettle, salonda tv, evdeki klimaların çalışmasını sağlayıp dalgalanma var mı bakabilirsin - eğer dalgalanmalar varsa evdeki elektrik hattını kontrol ettir. Yoksa PSU'da bir durum olması gerek gibi geliyor bana.

Isı ve genel değerler güzel.

Peki PSU ne? PSU değiştin mi ya da herhangi bir parça değişti mi bu süre içinde?

Odandaki priz dışında salonda falan bir deneyebilirsin veya ilginç gelecek ama, odanda çalışırken mutfakta kettle, salonda TV, evdeki klimaların çalışmasını sağlayıp dalgalanma var mı bakabilirsin - eğer dalgalanmalar varsa evdeki elektrik hattını kontrol ettir. Yoksa PSU'da bir durum olması gerek gibi geliyor bana.

Cooler Master markasının 700W bir PSU'su mevcut. Hazır olarak kasayı almıştım 2 buçuk yıl olmadı daha arıza vermesi kötüymüş eğer o yüzdense.

Yüksek ihtimalle PSU arızası.

Açıkçası ben de ondan şüpheleniyorum başka bir PSU ile deneme dışında bundan emin olma yöntemim olabilir mi?

Kablo bağlantılarını kontrol et.

Yazıda da yazdığım gibi defalarca denedim söktüm taktım temizledim. Bu tip bir sorun olamaz.

Cooler Master markasının 700W bir PSU'su mevcut. Hazır olarak kasayı almıştım 2 buçuk yıl olmadı daha arıza vermesi kötüymüş eğer o yüzdense.
Eğer başka prizde denediğinde de aynısı oluyorsa, PSU'da bir problem var... Ben gene prizin toprağı v.b kısmı var mı onu kontrol ettir, evdeki başka bir prizde dene sonra PSU'ya yönel derim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı