R5 5600X RTX 3060 Ti Sistem Nasıldır?

erensalug

Decapat
Daha fazla  
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X.
Ekran kartı: MSI GeForce RTX 3060 Ti Gaming X Trio.
Anakart: ASUS ROG STRIX B550-F Gaming.
RAM: G.Skill 8 GB Ripjaws V siyah 3600MHz 8X4.
M.2 SSD: Samsung 2TB 970 EVO Plus NVMe.
Power Supply: Cooler Master MWE 700W 80+ Bronze v2.
Sıvı soğutma: NZXT Kraken 120 RGB 120mm.
Kasa: ASUS TUF Gaming GT301.

Öncelikle herkese selam kasa parçalarının hepsi uyumlu mudur? Sizce bir değişiklik yapmam gerekli mi?

Gereğinden fazla masraflı seçimler yapmışsın. Bir kere bu soketin miadı doldu eğer işlemciyi yükseltmeyeceksen o kadar pahalı bir anakarta, soğutucuya ve kasaya aktaracağın bütçeyi ATX 3.0 destekli Gold PSU veya en az 240 MM sıvı soğutucu veya işlemciye ayırsan daha iyi olur. Fiyat konusunda 3060Ti içeren bir sistemin 20000 ₺'yi aşmaması gerekir.

Gereğinden fazla masraflı seçimler yapmışsın. Bir kere bu soketin miadı doldu eğer işlemciyi yükseltmeyeceksen o kadar pahalı bir anakarta, soğutucuya ve kasaya aktaracağın bütçeyi ATX 3.0 destekli Gold PSU veya en az 240 mm sıvı soğutucu veya işlemciye ayırsan daha iyi olur.

Bildiğim kadarıyla o kasaya 240mm sıvı soğutma olmuyormuş sizden kasa önerisi ve PSU önerisi isteyebilir miyim?

Anakart sizce ne almalıyım?

2070 ₺ alttaki alınabilir. İşlemciyi de düz 5600 ile değiştirirsin. Böylelikle hariçten soğutucuya gerek kalmaz.

PSU kasayla birlikte en uzun kullanılacak parça eğer iyi seçim yaparsan diğerleri değişir ama PSU ve kasa seninle kalır. Bu yüzden 850W ATX 3.0 alttaki PSU indirimdeyken alabilirsin. Kasa zevkine kalmış 2000 ₺'yi aşmayacak şekilde bir tercihte bulunabilirsin.

Son düzenleme:
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X.
Ekran kartı: MSI GeForce RTX 3060 Ti Gaming X Trio.
Anakart: ASUS ROG STRIX B550-F Gaming.
RAM: G.Skill 8 GB Ripjaws V siyah 3600MHz 8X4.
M.2 SSD: Samsung 2TB 970 EVO Plus NVMe.
Power Supply: Cooler Master MWE 700W 80+ Bronze v2.
Sıvı soğutma: NZXT Kraken 120 RGB 120mm.
Kasa: ASUS TUF Gaming GT301.

Öncelikle herkese selam kasa parçalarının hepsi uyumlu mudur? Sizce bir değişiklik yapmam gerekli mi?
Değişmesi gerekenleri söylemişler, Ne kadar bu sistem?

Ben İtopya'da bir araya getirmiştim ama arkadaş 20k deyince bir geriledim dedim adam 20k diyor ee bura 30kdan fazla o yüzden şu an biraz dağa araştırmaya oturdum bilemedim. Hazır sistem de alabilirim.

Değişmesi gerekenleri söylemişler, ne kadar bu sistem?

Dosya Ekleri

• itopya-kendin_topla_23.02.2023 (2).pdf
    3,4 MB · Görüntüleme: 160
Ben İtopya'da bir araya getirmiştim ama arkadaş 20k deyince bir geriledim dedim adam 20k diyor ee bura 30kdan fazla o yüzden şu an biraz dağa araştırmaya oturdum bilemedim. Hazır sistem de alabilirim.
İtopyadan almak zorunlu değil ise, toplanır veya alınır daha güzel sistemler , itopya genel olarak pahalı. Tam bütçenizi söylerseniz ve yer site farketmiyor ise alınır kat kat iyisi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı