R5 5600X - RTX 3060 Ti sistemde ekran kartı 75 derece oluyor

Hocam takılmanın sebebinin gpu olduğunu sanmıyorum hani sıcaklık kaynaklı olduğundan emin değilim ama sıcaklık kaynaklıysa cpu sıcaklığından kaynaklanıyodur. Stok fanla kullanılmasına şiddetle karşıyım. 5600x çok ısınan bir işlemci değil zaten max 500tl'ye alacağınız bir cpu fanı işinizi görür.

Hocam aslında ekran kartı ana odak noktam değildi başlıkta ama modlarımız öyle değiştirmişler sanırım. Ben daha çok CPU sıcaklığını düşünüyordum.

Hocam aslında ekran kartı ana odak noktam değildi başlıkta ama modlarımız öyle değiştirmişler sanırım. Ben daha çok CPU sıcaklığını düşünüyordum.
Olabilir. Bana sorarsanız adana sıcaklarına rağmen sistem sıcaklıklarınız çok güzel, ben de sıcak bir yerde yaşıyorum hocam, odam havasız sizinki gibi. Eski sistemimde r5 3600'ü stok fanıyla kullanıyordum. Ac valhalla oynarken 85-90 derece arası görüyordum. Yani sizin sisteminizin sıcaklıkları stok fana göre iyi bile. Bir tane id cooling vb... Alsanız yaz günleri 65-75 arasına düşer gibime geliyor.

Stok fanı satabilirsiniz sonradan değişmeniz lazım yoksa Adana'da kurtarmayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…