R5 5600X RTX 3060 Ti sistemde işlemci yükseltmek

Bütçe
-

tuggrul

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Grafik Tasarımcı
RAM
Corsair 16GB(2x8) Vengeance
Anakart
Gigabyte B450M S2H
Merhabalar, aşağıda yer alan sistemimde işlemcimi yükseltmek istiyorum. Diğer parçalarla uyumlu işlemci önerilerinizi almak isterim.

İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X
Ekran Kartı: GeForce RTX 3060 Ti
RAM: Corsair 16GB(2x8) Vengeance
Anakart: Gigabyte B450M S2H
SSD: Kingston 500GB
HDD: WD 1TB Blue
Sıvı Soğutma: NZXT Kraken X53

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci gayet güçlü. Fakat anakart bir tık düşük kalmış, eğer daha iyi bir işlemciye geçmek istiyorsanız anakarttan başlayın derim. Daha sonrasına 5800X3D alabilirsiniz.

Neden değiştirmek istiyorsunuz?
Çok güncel bir işlemci değilmiş, kasım ayında yeni Call of Duty oyunu da çıkacak, sorun yaşamak istemiyorum açıkçası.

İşlemci gayet güçlü. Fakat anakart bir tık düşük kalmış, eğer daha iyi bir işlemciye geçmek istiyorsanız anakarttan başlayın derim. Daha sonrasına 5800X3D alabilirsiniz.
Anakartı ne almak gerekir peki?

Çok güncel bir işlemci değilmiş, kasım ayında yeni Call of Duty oyunu da çıkacak, sorun yaşamak istemiyorum açıkçası.

X570 anakart bakabilirsiniz veya 600 serisi anakartlarla 7000 serisi işlemcileri bekleyebilirsiniz.

Şu an en güncel işlemcilerden biri 5600X. Tekli çekirdek olarak çok önde. Ondan zaten 5800X3D tavsiyesi verdim.

Aynı işlemciye sahibim ve sizinkiyle neredeyse aynı anakarta sahibim diğer arkadaşların dediği gibi anakartınızı değiştirebilirsiniz. İşlemciniz yeterli olacaktır. Birde kasımda hangi Call Of Duty oyunu çıkıyor hocam?

Call of Duty: Warzone oyunu çıkıyor hocam. Anakarta öncelikli bakayım o zaman.
X570 anakart bakabilirsiniz veya 600 serisi anakartlarla 7000 serisi işlemcileri bekleyebilirsiniz.
X570 anakartı yeni önerdiğiniz işlemciye mi önerdiniz yoksa 5600X'e de olur mu bu hocam? Bir de X570'in çok fazla versiyonları varmış model diye mi geçiyor artık bilmiyorum o detayında hangisini önerebilirsiniz?

Call of Duty: Warzone oyunu çıkıyor hocam. Anakarta öncelikli bakayım o zaman.

X570 anakartı yeni önerdiğiniz işlemciye mi önerdiniz yoksa 5600X'e de olur mu bu hocam?
X570 anakartı 5600X’e de takabilirsiniz 5800X3D’ye de. Genel olarak yeni önerdiğim işlemci şu an piyasadaki oyun tarafında en güçlü işlemcidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…