R5 5600X RTX 3060Ti sisteme RAM takviyesinden sonra FPS'te takılmalar

alizer01

Decapat
Daha fazla  
Selamlar, Ben de bu sorunu yaşıyorum. Her şey güncel bios xmp açık default atıp tekrar yaptım çoğu şeyi denedim. Sistem; Anakart MSI B450-A PRO MAX, 3060 Tİ, Ryzen 5 5600X,Kingston CL 16 3200 MHZ 2x16 32 GB Ram CL 16. Kingston M2 SSD 1 TB, Sıvı soğutucu ML240L V2 2x120mm. Sorun tam olarak 1 hafta önce 16 gb ram bellek kapasitesini 32 gb yapmak için aynı marka model ram aldıktan sonra oldu. Takılmalar başladı ramleri Memtest86 ile windowsun kendi testi ile de test ettim, ramler de bir sorun olmadığını gösterdi neyse en son ilk kullanmış olduğum 16 GB'lik ram belleği tek başına kullandım belki sorun vardır diye eski belleğimi tek başına kullanmama rağmen anlık takılma fps düşüşü devam etmeye devam etti şimdi ise tekrar taktım ram bellekleri ama oyunlarda falan takılmasını görmek fps düşüşü görmek çok can sıkıcı bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardımcı olabilir mi?

Bende de aynı sorun mevcut RAM değişimi yaptım takılmaya başladı aynı şekilde eskiye döndüğümde de devam etti format atıp BIOS güncelledim sorunum devam etti yeni sistem aldım sorunum hala devam ediyor acaba elektrik tesisatında sıkıntı var da tam benim RAM değişimi yaptığım zamana mı denk geldi sebebi elektrik mi acaba?

Keşke bilsem de yardımcı olabilsem sorunu çözmeye çalışıyorum, çözdüğüm zaman size de haber vereceğim. Umarım sorunumuz en kısa zaman da çözülür.

Keşke bilsem de yardımcı olabilsem sorunu çözmeye çalışıyorum, çözdüğüm zaman size de haber vereceğim. Umarım sorunumuz en kısa zaman da çözülür.

Umarım sizin de ben DDU ile sürücümü kaldırıp yeniden yükleyeceğim olmazsa format deneyeceğim hala devam ederse aldıgım yerle görüşeceğim.

Güç kablosunu çıkartıp BIOS pilini çıkartın. 30 saniye bekleyin, BIOS pilini ve güç kablosunu takıp sistemi çalıştırın. BIOS sıfırlanınca XMP açıp tekrar deneyin. Bir de Memtest86 yerine TestMem5 ile deneyin.

Tesisattan kaynaklanma ihtimali var mı nasıl emin olurum farklı yere götürmek dışında?

Dediklerinizi yaptım, Bios pilini çıkardım 10 15 dk bekledim geri taktım sıfırlanmış sonra TestMem5 ile test ettim ramleri hiçbir hata bulunamadı. Fakat sorun hala devam ediyor pc daha yeni 5 aylık bir sorun yoktu böyle oldu düzelmiyor aşırı moral bozuyor bu olay.

Selamun aleyküm. Sorununuz devam ediyor mu? Ben fps drop bile yemeye başlamıştım bir miktar azaldı ama az biraz takılma ve oyunlara girerken bir miktar donma yaşıyorum ama eskisi gibi sık takılmıyor hiç takılmıyor değil ama azaldı onu da azaltabilirsem rahat edeceğim. Ben şu yöntemleri deneyerek biraz azalttım. Ramleri çıkartıp yuvalarını ve ramleri temizlemek toz falan vardır diye sonra düzgünce ramleri slotlarına oturtun 4 slotlu anakartınız varsa işlemciden en uzaktaki yani 4.ram yuvası ve işlemciden 1 uzaklıktaki yani 2.ram yuvasına takmak. normalde de öyle takılıydı ama yine de tekrar ettim. bios pilini çıkartım bir kaç dakika bekledikten sonra geri taktım direkt bios sıfırlandı. anakartında xmp1 ve 2 varsa xmp 2 yi seç. bios sürümünün beta versiyonu olmadığına dikkat et. harddisk veya ssd yuvasını temizledim üflemek gibi yuvasına toz varsa gibi ekran kartını çıkartıp tekrar sağlam bir şekilde tekrar taktım yuvasına tekrar oturtturdum. benim denediğim çözümler bunlardı bir nebze o ilk yaşadığım takılmaları azalttım tamamen çözersem yine önerilerde bulunurum umarım biraz da olsa yardımım dokunur.
Bu arada siz ram değişimi yaptım demiştiniz hangi ramden hangi ram modeline geçtiniz özelliklerini yazar mısınız her iki raminizin. bir de anakartınızın.

Son düzenleme:

Bende 2 sistem var BIOS sürümü maalesef betada eskisini Q flash ile yüklesem sorun olmaz değil mi yarın halledeceğim.

Bende 2 sistem var BIOS sürümü maalesef betada eskisini Q flash ile yüklesem sorun olmaz değil mi yarın halledeceğim.
Bios sürümü beta da ise eski sürümü aynı bios güncelleme gibi flash bellek içine atın bios menüsünden m flash yerine tıklayın eski sürüme dönün bir video izlemiştim link atmak sertbest mi bilmiyorum ben eski sürümü yükledim ama riskli bir sorun oluşursa falan diye belirtmişti video sahibi
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bir de bu video izleyin belki sizin sorunu çözebilir bazıları takılmalar falan düzeldi yazıyor ama ben de düzelmedi yine de sizin işinize yarayabilir diye atmak istedim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…