R5 5600X RTX 4060 sistem 1440x900 monitör ile darboğaz yapar mı?

LRNEUS37

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Vatan'dan toplama PC alacağım. tavsiye sistem ama darboğaz yapıyor deniliyor ve uzun zamandır eski bilgisayar kullandığım için yeni sistem alırken çok dikkat etmek istiyorum. FPS düşmesi yaşamak falan bile çok sıkıntı eder bütçem de bayağı kısıtlı.

Alacağım sistemin özellikleri:
  • Ryzen 5 5600X.
  • Zotac RTX 4060 Gaming Twin Edge 8 GB.
  • ASRock B450 HDV r4.0
  • G.Skill 16 GB (2x8) Ripjaws 3200 MHz RAM.
  • Bir de mid Tower bir kasa 600 +80 watt bir PSU var.
24500 TL'ye denk geliyor.

Bende şimdi 1440x900 bir monitör var ve bu da sanırım darboğaza etki ediyor 2. el alsam diye düşünüyorum ama yaşadığım yerde bilgisayarcıların coğu eski tarz yeni sistem bir şey satmıyorlar ve Sahibinden tarzı sitelerde de bulamadım. bulursam tabii ona göre şu an kullandığım kasa ve monitörü satıp alacağım yoksa 1 ay bu monitörle devam edeceğim.

Şimdi size sormak istediğim şu ben eğer bu sistemi böyle kullanırsam 1440x900'de 1 ay sonra maaşımla monitör alsam çok sıkıntı yaşar mıyım darboğaz konusunda? Bir de 1080p monitör alsam da dahi darboğaz yapıyor diyenler var bu sistem için çok yaşar mıyım ya da darboğaz yapar mı?

Ben 5600 ile 4060 Ti kullanıyorum, darboğaz yok. 1080p monitör kullanırsan problem yaşamazsın.

Ben 5600 ile 4060 Ti kullanıyorum, darboğaz yok. 1080p monitör kullanırsan problem yaşamazsın.

Aga çoğu kişi ekran kartı ön planda olan oyunda sıkıntı yaşar diyor oynadığın oyun oyunların FPS değerlerini bana yazabilir misin rica etsem

Aga çoğu kişi ekran kartı ön planda olan oyunda sıkıntı yaşar diyor oynadığın oyun oyunların FPS değerlerini bana yazabilir misin rica etsem.

Çok değişkenlik gösteriyor. Ben bir sürü oyun oynuyorum. Şu ana kadar hiçbir darboğaz sorunu yaşadığımı söyleyemem.

Zaten bu işlemci ile kullanılabilecek en yüksek ekran kartını kullanıyorum.

İstiyorsan birkaç oyun söyle bakayım eğer bende varsa yüklüyse test sonuçlarına bakayım senin için.

Son düzenleme:
League of legends bir arkadaşım farklı bir sistemde darboğaz sıkıntısı çekiyor ve gördüğü oyunlardan biri lolmüş oyunda birden 200 fpsden sabit 80-90 fpse düşüyormuş

eğer oynuyorsan cyberpunk
red dead redemtion 2
bu oyunlarda fps değerlerini ve varsa eğer darboğaz sorunu yaşıyorsan aktarırsan çok mutlu edersin şimdiden teşekkür ederim

League of legends bir arkadaşım farklı bir sistemde darboğaz sıkıntısı çekiyor ve gördüğü oyunlardan biri lolmüş oyunda birden 200 fpsden sabit 80-90 fpse düşüyormuş
Lol'de darboğaz belli olmaz ki. İşlemcinin daha çok öneme sahip olduğu bir oyun o. Zaten aylarca oynadım, bende bir performans sorunu yoktu.
eğer oynuyorsan cyberpunk
red dead redemtion 2
bu oyunlarda fps değerlerini ve varsa eğer darboğaz sorunu yaşıyorsan aktarırsan çok mutlu edersin şimdiden teşekkür ederim
Cyberpunk oynarken videolarım var direkt. VRAM yettiği durumda herhangi bir FPS düşüşüyle karşılaşmıyordum. Zaten R5 5600 + RTX 4060 Ti ikilisinin inceleme videolarına bakarsanız, çoğu oyun için az biraz darboğaz yaptığını göreceksiniz. En yüksekte oynadığınız sürece hiç bir problem çıkartmıyor. RDR2'de bu ekran kartımla pek oynamadım. Eski ekran kartımla oynayıp bitirdiğim için, geri dönüp yüzüne bakmadım maalesef oyunun pek fazla.

Teşekkür ederim o zaman alacağımı belirttiğim sistemde sadece bir monitör almam lazım
Zaten 5600X alacağım işlemciyi bir de Ti değil düz 4060 alacağım yardımınız için tekrardan teşekkür ederim

X olan versiyonu almana gerek yok bence. Zaten ufak bir overclock ile aynı performansa sahip olabiliyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…