R5 5600X & RTX4070 sistemde darboğaz var mıdır?

gutslquaz

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar daha yeni şöyle bir sistem aldim.
RTX 4070.
R5 5600X.
A520M-K
32 GB Fury RAM.
1TB KC3000 SSD.
ASUS GT301.
SE214XT sogutucu.
Monitor AOC 1080p.
Simdi,
Bu sistemde illa darbogaz vardır diye düşünüyorum. Overclock yapsam oyun performansı bence bayağı değişir. Ayrıca BIOS'u acip RAM'i 3600MHz'ye çekmeye üşeniyorum. Oyunlarda RAM'in 2400MHX olması ne kadar etkiler? Bu sisteme OC lazım mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
1080p de darbogaz olur diye dusunuyorum. Ek olarak o anakart ile overclock yapamazsiniz.

Ram'ler darbogazi pek etkilemez ancak darbogaz var bu sistemde saglam sekilde. R5 7500F FHD'de anca yetiyor. Onlarin arasinda da en az 4090'da 40 fps var 4070'te en az bi 20 fps fark olur. 4060ti+R5 7500F alsaydiniz ekran kartini 4080'e kadar yukseltirdiniz.

1080P'de sorun yaşatabilir fakat 2K'da çok rahat bir şekilde oynatır.
Evet ancak 2K'da da fps duser DSR ile belki kapatirsiniz.

CPU based oyunlarda illa olacaktır ancak takılma, drop vs. olmadıkça yani rahatsız etmedikçe size belli etmez.

Bende olabilir yazdim o yuzden. Imkan varsa 2K monitor veya islemci upgrade lazim.
Assasin creed valhalla da gpu usage 99 assasini
gormedi

CPU based oyunlarda illa olacaktır ancak takılma, drop vs. olmadıkça yani rahatsız etmedikçe size belli etmez.
Oynadim fps oyunları takılma felan hiç olmuyor. 800 yerine 600 fps alıyorum buyuk ihtimal ki zaten monitor oc ile 165 gerek yok

D.O.C.P'yi açmazsan darboğazı iliklerine kadar hissedersin. Belleklerin darboğaza gözle görülür etkisi var. 1 dakika sürmeyecek bir işlem için üşenmenin bir anlamı yok.
Ne olduğunu bilmiyorum hocam fakat şuana kadar hiç darbogaz hissetmedim. Ayrıca 4070 hakkinda yanildiginizi dusunuyorum. Darbogaz göremedim şuana kadar pcde

Ekran kartını 4060tidan 4070e yükseltmek zor olurdu ama para biriktirip sıvı sogutucu alıp sonra bide 5800x3d alabilirim.

1080p de darbogaz olur diye dusunuyorum. Ek olarak o anakart ile overclock yapamazsiniz.
Evet sonradan gordum

D.O.C.P'yi açmazsan darboğazı iliklerine kadar hissedersin. Belleklerin darboğaza gözle görülür etkisi var. 1 dakika sürmeyecek bir işlem için üşenmenin bir anlamı yok.
ne olduğunu söylerseniz yaparim usenmem

Son düzenleme:

Anakartın ASUS ise; sistem açılırken Del tuşuyla BIOS'a gireceksin, açılan ilk ekranda D.O.C.P ayarını Profile #1 yapıp F10 ile BIOS'dan çıkacaksın.

Darboğaz hissedilmese bile kullanımları kontol etmen iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…