R5 5600X RX 5500 XT darboğaz yapar mı?

emredmr200

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, benim bilgisayarımda donanım olarak ASUS RX 5500 XT 8 GB ekran kartım ve AMD Ryzen 3 3100 mevcut fakat işlemci düşük gelmeye başladı bu nedenle işlemci değişmeye karar verdim. Ryzen 5 5600X benim için bayağı fark yaratacak nitelikte fakat ekran kartım işlemcim vesaire sorun yaşar mıyım? Darboğaz olması ve benzeri anakartım ASUS Prime B450M K2 anakartım sadece AMD işlemci destekliyor. Bu işlemci dışında da öneriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam işlemcinin güçlü olması darboğaz yapmaz. Güçsüzse darboğaz yapar. Ryzen 5 5500 alabilirsiniz.

Arada 300-400 liradan fazla fark varsa 5600X yerine 5600 al.
Gayet güzel olur özellikle csgo/valo tarzı oyunlar oynuyorsan. 5600/5600x ekran kartına göre oldukça güçlü darboğaz gibi bir durum söz konusu olmaz.

Yok hocam sonuna kadar besler oldukca güçlü bir işlemci 5600X rahatlıkla kullanabilirsiniz.

5600X ile darboğaz olmaz fakat bu işlemci için anakart BIOS güncellemesi yapman gerekebilir.

5600X ile darboğaz olmaz fakat bu işlemci için anakart BIOS güncellemesi yapman gerekebilir.

Kral bende duydum BIOS güncellemesi konusunu nasıl yapacağım almayı düşünüyorum bende o ekran kartına o işlemciyi sistem aynı bende de ASUS Prime B450M k II var BIOS güncellemesi hakkında yardımcı olabilir misin nasıl yapacağım detaylı şekilde yapmazsak ekran gelmiyormuş galiba.

Size tavsiyem işlemci olarak r5 5600 alın. 5500 geleceğe yönelik olmaz, 5600x sadece ekstra masraf.
Soruna gelecek olursak hayır darboğaz yemezsin.

USB bellek kullanarak burada anlatıldığı şekilde güncelleyebilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Size tavsiyem işlemci olarak r5 5600 alın. 5500 geleceğe yönelik olmaz, 5600x sadece ekstra masraf.
Soruna gelecek olursak hayır darboğaz yemezsin.
BIOS güncellediğim zaman muhtemelen en yüksek Sürüm 3802 olacak bu destekler mi r5 5600 için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…