R5 5600X RX 6500 XT CS:GO, Assetto Corsa ve Valorant'ta FPS düşmesi

İşletim sistemi
Windows 10

astaqq

Decapat
Daha fazla  
RAM
CORSAIR 2X8 16 GB 3200 MHz
SSD veya HDD modeli
Hi Level 256 GB
Ekran kartı
Sapphire RX 6500 XT
Anakart
ASUS PRIME B450M-K
İşlemci
R5 5600X
Arkadaşlar merhaba oynadığım oyunlar.
CS:GO
Assetto Corsa trafic mod.
Valorant.
Bu üç oyunda ani FPS droplar yaşıyorum neden olabilir bu FPS düşmesi sorununu nasıl çözebilirim?
16 GB RAM
Windows 10 Pro.
Oyunlar SSD de yüklü.

MSI Afterburner ile durumu kontrol eder misiniz? Kim ne kullanıyor diye. Ram kaç gb harcıyor, işlemciden mi ramden falan mı diye anlamış oluruz.

Arkadaşlar merhaba oynadığım oyunlar.
CS:GO
Assetto Corsa trafic mod.
Valorant.
Bu üç oyunda ani FPS droplar yaşıyorum neden olabilir bu FPS düşmesi sorununu nasıl çözebilirim?
16 GB RAM.
Windows 10 Pro.
Oyunlar SSD de yüklü.

Depolama alanınız dolu olabilir.

MSI Afterburner ile durumu kontrol eder misiniz? Kim ne kullanıyor diye. RAM kaç GB harcıyor, işlemciden mi RAM'den falan mı diye anlamış oluruz.

İşlemci Max 30-40 kullanım oyunlarda ekran kartı zaten Assetto Corsa oynar iken hep 99 da ekran kartı VRAM'ı hep Full'de kullanıyor normal RAM kullanımı assettoda 11-12 GB arkada sadece Discord ve Spotify açık oluyor işlemci sıcaklığı 70 derece civarı.

Ayarlardan Xbox'un geçmiş 30 saniyeyi kaydetmesini devre dışı bırakın.

Ekran kartının zaten kayıt özelliği yok yine de kapatmam etki eder mi diyeceğim de Xbox Game Bar kapalı zaten.

Depolama alanınız dolu olabilir.

SSD de 40GB yer boş.

İşlemci Max 30-40 kullanım oyunlarda ekran kartı zaten Assetto Corsa oynar iken hep 99 da ekran kartı VRAM'ı hep Full'de kullanıyor normal RAM kullanımı assettoda 11-12 GB arkada sadece Discord ve Spotify açık oluyor işlemci sıcaklığı 70 derece civarı.

Ekran kartının zaten kayıt özelliği yok yine de kapatmam etki eder mi diyeceğim de Xbox Game Bar kapalı zaten.

SSD de 40GB yer boş.
Hocam vram kullanımı nasıl full oluyor? Asetto o kadar kullanıyor muydu? Kaspersky ile tarama yapabilir misiniz?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı