3 gün önce İtopya üzerinden RX 6650 XT eagle ekran kartını satın aldım. Sistemdeki tüm parçalar sıfır alındı işlemci RAM anakart PSU vs AIDA64 ve OCCT Testlerini yaptım 1 saat kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım tıkırında çalışıyor sıcaklık değerleri normal işlemci Max 50 derece ekran kartı 60 ile 70 arasında fakat PUBG CS:GO gibi oyunlara girdiğimde çat diye kapatıyor sistem kendini açıldığında ise WattMan olarak bildiriyor hatayı bunun sebebini nasıl bulabilirim temiz sıfır Windows 11 kurulumu yaptım güncellemeler son sürüm ekran kartının hem WHQL hem de opsiyonel sürücülerini denedim fayda etmedi. Boşta kullanımlarda ya da stres testlerinde hiçbir sorun çıkartmayan sistem oyuna girdiğimde ya da maç aratmaya başladığımda bir anda kapatıyor ekran kartım stok hızlarında herhangi bir müdahalede bulunmadım. Yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı? Vakit ayıran cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler
Sistemim
ASUS TUF B450M Pro 2
Ryzen 5 5600X
Corsair Vengeance Pro RGB 2x8 3600MHz
Corsair CV series 750W +80 Bronze
Gigabyte RX 6650XT eagle 8G
Aorus waterforce 240mm sıvı soğutma
Bende W11 ile WattMan hataları sürekli alıyordum ama Windows 10 ile sadece açılırken bildirim olarak alıyorum o da başlangıç hatasından dolayı, W11 hala sorunlu olmaya devam ediyor.
Sistemde OC varsa geri alın.
RAM'leri önceden kullanıyor muydunuz bilmiyorum ama tek tek ya da hızlarını düşürerek bir deneyin isterseniz. WattMan'ı normalde sadece ekran kartı hatasından vermeyebiliyor. Ekran kartı voltajınıda az bir miktar düşürerek de deneyebilirsiniz. Eğer çözüm bu olursa ekran kartını iade edin. Bu şekilde çözüme ulaşamazsanızda bir tanıdığınızın sistemi varsa ona takıp da deneyebilirsiniz. Sıkıntının tam olarak neyde olduğunu deneyerek bulmanız lazım. Yukarıda arkadaşın yazdığı gibi Windows 10 da deneyebilirsiniz. Ben şahsen Windows 11'de RX 6600XT ve 6700XT kullandım ve hiçbir sıkıntı yaşamadım ama sıkıntı bu da olabilir.
Ben 3 hafta önce aldım RX 6700 XT ve yeniden başlatınca WattMan dedi bildirim olarak ve sonra bildirim kayboldu normal kullanılıyor bir şey olmamıştır diye umuyorum
Ben 3 hafta önce aldım RX 6700 XT ve yeniden başlatınca WattMan dedi bildirim olarak ve sonra bildirim kayboldu normal kullanılıyor bir şey olmamıştır diye umuyorum
Bilgisayar açılışında gelen bildirimin sebebei, Windows ayarlarında bulununa Hızlı Başlatma seçeneğinden dolayı oluyor. Bu seçeneği kapatmak kesin çözüm olur size. Kapatmazsanız da bir sıkıntı olmaz. Sadece oc ve fan gibi ayarlar yapıyorsanız silinir.
Bilgisayar açılışında gelen bildirimin sebebei, Windows ayarlarında bulununa Hızlı Başlatma seçeneğinden dolayı oluyor. Bu seçeneği kapatmak kesin çözüm olur size. Kapatmazsanız da bir sıkıntı olmaz. Sadece OC ve fan gibi ayarlar yapıyorsanız silinir.