R5 5600X RX 6800 sistem 4 farklı mavi ekran hatası verdi

İşletim sistemi
Windows 10

TheDexter27

Decapat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/drive/folders/13_WDN2z4LiSKNtHAuw91U9pafKpv7TeC?usp=sharing
RAM
Adata XPG Spectrix D41 TUF RGB 8 GB (2x8GB) DDR4 3200 MHz CL16 RAM
Ekran kartı
ASUS Radeon ROG RX 6800 Gaming OC 16 GB GDDR6 256
Anakart
ASUS Prime B550M-K 4600MHz(OC) DDR4
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz 35MB
İyi günler, 1 saat once Fortnite Save the World oynarken, alt-tab yapmam sonucu bilgisayar dondu, siyah ekran oldu ve kilitlendi. 1-2 dakika sonra AMD ekran kartının sorun çıkardığına dair uyarı verdi.

Arka planda 9 Kings ve Blacksmight Master vardı, genelikle birden fazla oyunu aynı anda oynuyorum, Fornite 30 fps'e kilitli ve diğer oyunlar 800x600p'de çalışıyor.
Daha önce aynı PC'de 6 ay boyunca rastgele zamanalrda mavi ekran alıyordum ancak format attıp Win 10'a geçince sorunlar kalktı(En azından yaklaşık 3 aydır kullandığım kadarı ile, bugüne dek)

Minidump-
Hata Kodları,
VIDEO_ENGINE_TIMEOUT_DETECTED (141),VIDEO_DXGKRNL_LIVEDUMP (193),VIDEO_TDR_TIMEOUT_DETECTED (117)
Olay görüntüleyici-

İlk defa olduğunda rastgele olduğunu düşünüp, tekrar aynı 3 oyunu açtım ve bir kaç dk içince aynı şekilde donma, kilitlenme ve ekran kartı sorun çıkardı hatası.
Isı değerlerini takip ediyordum, GPU 60 dereceyi geçmemişti,CPU aynı şekilde 55-60 derece arasında, Vram 8GB civarı
Ekran Alıntısı.PNG

Depolama alanında sadece 5GB yer var. Acaba bir sorun yaratır mı?
Daha sabahleyin aynı şekilde oyunları oynuyordum ve üstelik başka programlarda açıktı.

Son düzenleyen: Moderatör:
@TheDexter27 Ekran kartı sürücülerini DDU ile kaldırıp tekrar kurun.

@TheDexter27 Ekran kartı sürücülerini DDU ile kaldırıp tekrar kurun.

Yardımınız için teşekkür ederim, dediğinizi yapıp 2 gün kullanım sonrası dönüş yapacağı.

Sakıncası yoksa oluşan minidumplarda hatanın kaynağı nedir ya da nelerden bahsediyor bakabildiniz mi? Ne kadar baksamda, internette karşılığını arasamda anlamadığım için bulamadım.

Düzenleme; Ne yazık ki aynı şekilde siyah ekran, ekran kartı zaman aşımı hatası ve oluşan minidumplar, sistem normal çalışıyordu firefoxta bir şeyler okuyordum ve tarayıcıyı küçültünce siyah ekran oldu yaklaşık 3 dakika sonra da siyah ekran gitti.

Sizce bunlar oyunlardan mı kaynaklı yoksa PC sorunlu mu? Zira dün bir süre daha az şeyle PC'i kullandım ve sorunsuz oynadım, yani belki de açılan programlar/oyunların komsou mu bu ekran kartı zaman aşımınını tetikliyor?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı