R5 5600X RX 7600 sistem için kaç watt PSU gerekli?

Vito Skaletta

Kilopat
Yer
Türkiye
R5 5600X - RX 7600 alıp sistemimi yükseltecektim önce bir hesaplayayım dedim resimdeki değer çıktı. OC yapmayacağım hatta UV yaparım sizce yine de PSU değişmeli mi? Zaten CPU-GPU parçalarına anca bütçem yetmişti, PSU fiyatları çıldırmış.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-09-19 151318.png
    78,9 KB · Görüntüleme: 195
Kaliteli 550W bile yeter ama 600 veya 650 alabilirsin ileride yükseltme için.

Şu an sisteme eli yüzü düzgün bir 550W yeter.

İlerde güncelleme yaparım diyorsanız bunu alın.

Bu da kaliteli bir PSU'dur. 4070-7800 XT'ye kadar yeni çıkan istediğiniz ekran kartını takabilirsiniz.

Ek bir tavsiye vereyim. 5600X yerine düz 5600 alın. Performans farkı neredeyse yok ve daha ucuz.

Kaliteli 550W bile yeter ama 600 veya 650 alabilirsin ileride yükseltme için.
İlk mesajda belirtmeyi unuttum 600W PSU'ya sahibim 6 sene önce almıştım şimdi bu yeterli mi? Sadece CPU ve GPU'ya bakmamak lazım diğer parçaları hesaba katarsak 600W kılpayı yetiyor gibi böylesi pek sağlıklı mı bilmiyorum.

Sahip olduğum PSU:

Elinizdeki PSU yeterli.
Fazla fazla yeter.

Technopat'taki konulara göre sağlıklı olmadığını yazmışlar 300W kullanılacaksa 600W alınmalı demişler sistemin iyiliği için.

Bu tür hesaplama siteleri doğru değil mi?

O siteler gereksiz fazla değer çıkartıyorlar. Parçaların güç tüketimlerine bakarsanız zaten yeterli olduğu anlaşılıyor.

O siteler gereksiz fazla değer çıkartıyorlar. Parçaların güç tüketimlerine bakarsanız zaten yeterli olduğu anlaşılıyor.

Peki parçaları revize edip 5600 - 6700xt almalı mıyım, buna yeter mi sahip olduğum PSU?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…