R5 5600X & RX6600 sistem tak-çıkar ardından açılmıyor

Mb32Tech

Hectopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600X
Saphirre RX6700
Patriot Viper 16GB RAM 8X2
Biostar B550MH
240GB SSD
1TB HDD
Meslek
Öğrenci
RAM
16
SSD veya HDD modeli
Kingston 240
Ekran kartı
Rx 6700
Anakart
Biostar b550
İşlemci
R5 5600x
2-3 ay once bilgisayarimi tum bilesenleri ile kaldirdim sorunsuz calisiyordu bugün iste geri topladim ancak calismiyor. Guc geliyor bilgisayara aciliyor kasa fanlari islemci fani sorunsuz calisirken, ne klavyenin isigi aciliyor ne de ekran geliyor. Sorunu anlamadim ne halde biraktiysam birebir geri dizdim yardimci olun dostlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
2-3 ay once bilgisayarimi tum bilesenleri ile kaldirdim sorunsuz calisiyordu bugün iste geri topladim ancak calismiyor. Guc geliyor bilgisayara aciliyor kasa fanlari islemci fani sorunsuz calisirken, ne klavyenin isigi aciliyor ne de ekran geliyor. Sorunu anlamadim ne halde biraktiysam birebir geri dizdim yardimci olun dostlar.
İşlemci yerine düzgün oturmamış olabilir, bağlantıları baştan kontrol et, RAM'leri sök ve tekrar tak, ekran kartını iyi oturttuğundan emin ol. Bağlı olan bütün USB'leri sök (kulaklık, fare, klavye hiç bir usb bağlı olmasın düz güç ve monitör bağlı olsun) kasayı arkadan güç tuşundan kapat, power düğmesine 10 saniye basılı tut ardından 5-6 kere bas çek yap sürekli. Kasaya elektriği geri ver, tekrar çalıştırmayı dene.

İşlemci yerine düzgün oturmamış olabilir, bağlantıları baştan kontrol et, RAM'leri sök ve tekrar tak, ekran kartını iyi oturttuğundan emin ol. Bağlı olan bütün USB'leri sök (kulaklık, fare, klavye hiçbir USB bağlı olmasın düz güç ve monitör bağlı olsun) kasayı arkadan güç tuşundan kapat, Power düğmesine 10 saniye basılı tut ardından 5-6 kere bas çek yap sürekli. Kasaya elektriği geri ver, tekrar çalıştırmayı dene.

Hocam selamler ust tarafta yanlış belirtmisim butun bilesenleri sokmedim sadece ekran kartini soktum ve kendi kutusuna koydum 3 ay sonra geri taktim ve dedigim olaylar yasandi dediklerinizi de yaptim su anlik gelisme yok desteginizi bekliyorum.

Hocam selamler ust tarafta yanlış belirtmisim butun bilesenleri sokmedim sadece ekran kartini soktum ve kendi kutusuna koydum 3 ay sonra geri taktim ve dedigim olaylar yasandi dediklerinizi de yaptim su anlik gelisme yok desteginizi bekliyorum.
Benzer bir sorun yaşamıştım bu şekilde çözmüştüm, tecrübe olarak yani ama olmamış. Dediklerimi yaptıysanız daha detaylı bir şey öneremem, prizleri bir kontrol edin, fişleri söküp tekrar takın. Özellikle RAM'lerin doğru takılmamasından da bu sorun yaşanabiliyor belki çentikleri tam kapanmamıştır, buna da dikkat edin, son olarak kesin emin olmamakla beraber BIOS pilini çıkarıp biraz bekleyip tekrar takıp, sistemi tekrar açmaya çalışın. Benim aklıma başka bir şey gelmedi. Yardımcı olmak isterdim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı