R5 5600X sistem alınır mı?

Bütçe
20.000

DikilitaS

Femtopat
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X = 3300 TL
Anakart: MSI B550-A PRO = 1300 TL
RAM: Patriot 2x8GB Viper Steel = 1400 TL
Ekran Kartı:
Kasa: GameBooster GB-G3030B RGB = 460 TL
İşlemci Fanı: Cooler Master MasterAir MA410P RGB = 460 TL
PSU: Corsair TX850M 850W 80+ Gold = 750 TL
SSD: XPG 1TB SX8100 = 900 TL
Monitör: LG 27" 27GN800-B = 2600 TL
*Klavye: GameBooster G5 = 340 TL
*Mouse: Thermaltake TteSPORTS = 350 TL
*Kulaklık: Asus TUF Gaming H7 = 420 TL
Mousepad: Addison Rampage Combat Zone 24205 XL = 75 TL
**İşletim Sistemi: W10 = 1700 TL
**Wireless Adaptör: Trendnet TEW-809UB = 900 TL
Montaj = 1 TL

Tutar (Ekran Kartsız) = 14.956

**=Gerek olmayabilir *= Daha ucuza iyisini bulacağım

Ekran kartı olarak EVGA RTX 2060 SUPER düşünüyorum. 20.000 TL civarı olacak tahminim. Sizin sistemde yanlış gördüğünüz ya da herhangi bir ekran kartı tavsiyeniz var mıdır arkadaşlar? Ayrıca bu ilk topladığım sistem 15 yıldır çok kötü bilgisayarlarda oynadım. O yüzden çok iyi olmasını istiyorum. Saçma bir sistem olduysa lütfen dalga geçmeyerek yanıtlayın <3.

Son düzenleme:
Monitör bu sistem aşırı yüksek. 1080p bir monitörle değiştirmeniz daha iyi olur.

Tavsiyem:
Monitör:
Klavye:
Kulaklık:
Fare:
Windows 10 Key:
Toplamda 19.485₺ yapıyor.

Son düzenleme:
Monitör bu sistem aşırı yüksek. 1080p bir monitörle değiştirmeniz daha iyi olur.
Cevabın için teşekkür ederim. Öncelikle monitörü hangi düşüncelerle aldım onu aktarayım. Monitörleri araştırırken 1 milyar renk desteği daha iyi kalitede görüntü vereceğini düşünmüştüm. Bir de CS:GO gibi oyunlarda hz önemli tabii ki bende 144hz olsun istedim (1ms ve altı). Son olarak TN, IPS ve VA Monitörler oluyormuş bunda da kalite açısından IPS alınır diye okumuştum forumlarda. Dediğim gibi çocukluktan beri bir hayalim vardı o yüzden en yüksek çözünürlük olsun istiyorum. 1080P monitörler 2k çözünürlüğü tam verimle aktaramıyormuş galiba açılan konularda okumuştum. Bütçem daha fazla olsa 4k monitör alırdım. Sizin demek istediğiniz şeyi tam anlayamadım. Monitöre bu kadar fazla bütçe ayırmaya gerek yok mu anlamında dediniz?
Tavsiyem:
Monitör:
Klavye:
Kulaklık:
Fare:
Windows 10 Key:
Toplamda 19.485₺ yapıyor.
Cevabın için teşekkür ederim dostum. Bu sistem ile benim oluşturduğum sistem arasında oyunlarda FPS bakımından fark olur mu? Oluyorsa hangisi daha yüksek verir sence? Ben kulaklık, mouse ve klavyeden bütçe kısıp ekran kartına ayırmaya düşünüyordum. Ayrıca Bilgisayara işletim sistemi kurmayınca direk deneme sürümünde mi açılıyor biliyor musunuz? saçma bir soru oldu biliyorum :D

Son düzenleme:
Monitörleri araştırırken 1 milyar renk desteği daha iyi kalitede görüntü vereceğini düşünmüştüm.
Aslında biraz haklısın ama 10 bit renk derinliği aradaki merdivenlenmeyi azaltacağından daha pürüzsüz ve gerçekçi sayılabilecek bir deneyim alırsın. Bahsettiğin kalite renk doygunluğu ve canlılıksa 8bit ama daha yüksek renk Gamutu sunan monitörler daha doygun ve canlı sayılabilecek renkler verir.
Son olarak TN, IPS ve VA Monitörler oluyormuş bunda da kalite açısından IPS alınır diye okumuştum forumlarda.
TN çağ dışı onu hiç saymayalım.
Renk gamutu burda da etkin oluyor. Siz aynı bit derinliğine, parlaklığa sahip ama birisi diyelim ki IPS ve %67 DCI P3, diğeri ise VA ve %95 DCI P3 gamut kapsaması sağlıyor. Burada VA panel çok kat kat daha iyi. Bunun tam tersi de olabilir.
Sizin demek istediğiniz şeyi tam anlayamadım. Monitöre bu kadar fazla bütçe ayırmaya gerek yok mu anlamında dediniz?
3060 2K'da yüksek FPS veremeyecek. Bir zaman sonra ya grafikler sürünecek ya da çözünürlük.

Aslında biraz haklısın ama 10 bit renk derinliği aradaki merdivenlenmeyi azaltacağından daha pürüzsüz ve gerçekçi sayılabilecek bir deneyim alırsın. Bahsettiğin kalite renk doygunluğu ve canlılıksa 8bit ama daha yüksek renk Gamutu sunan monitörler daha doygun ve canlı sayılabilecek renkler verir.

TN çağ dışı onu hiç saymayalım.
Renk gamutu burda da etkin oluyor. Siz aynı bit derinliğine, parlaklığa sahip ama birisi diyelim ki IPS ve %67 DCI P3, diğeri ise VA ve %95 DCI P3 gamut kapsaması sağlıyor. Burada VA panel çok kat kat daha iyi. Bunun tam tersi de olabilir.

3060 2K'da yüksek FPS veremeyecek. Bir zaman sonra ya grafikler sürünecek ya da çözünürlük.
Renk gamutunu ilk defa duydum hemen bir araştırma yaptım cidden önemli bir şeymiş. Monitörün özellikler kısmında öyle bir bilgi görmemiştim. Ayrıca bu konuştuklarımıza göre max.2600TL 1080p bir monitör öneriniz var mı? Teşekkürler :)

Renk gamutunu ilk defa duydum hemen bir araştırma yaptım cidden önemli bir şeymiş. Monitörün özellikler kısmında öyle bir bilgi görmemiştim. Ayrıca bu konuştuklarımıza göre max.2600TL 1080p bir monitör öneriniz var mı? Teşekkürler :)
Monitörün özelliklerinde çoğu özellik yazmaz zaten. Epey'de de yanlış bilgi olabiliyor. Display Specifications'a bakın, orda bulamazsanız RTİNGS incelemesine bakın. Ya da zamanınız varsa Technopat incelemelerini, Hardware Unboxed'ı izleyebilirsiniz.

Monitörün özelliklerinde çoğu özellik yazmaz zaten. Epey'de de yanlış bilgi olabiliyor. Display Specifications'a bakın, orda bulamazsanız RTİNGS incelemesine bakın. Ya da zamanınız varsa Technopat incelemelerini, Hardware Unboxed'ı izleyebilirsiniz.
Çok teşekkürler. İyi akşamlar :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı