R5 5600X sistem GTA 5'te FPS düşüşü oluyor

İşletim sistemi
Windows 10

Eyyubii

Hectopat
Merhaba, PC Hocası V1.2 sistemi satın almıştım. Bugün GTA5 indirdim ve açtım. Ancak nedensizce bazen aralıklarla FPS Drop yiyorum. Oyun grafiklerinin hepsini "Normal"'e aldım ancak sorun çözülmedi.

Bilgisayar özelliklerim:

İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X Altı Çekirdek 3.70 GHz İşlemci
Ekran Kartı: Sapphire PULSE Radeon RX 6700 11321-02-20G 160 Bit GDDR6 10GB Ekran Kartı
Anakart: Gigabyte A520M-K AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart
RAM: Apacer Panther Black Gold 16 GB (2X8) 3600 Mhz DDR4 CL18 Ram
Depolama: AGI 512GB NVMe M.2 SSD 2100MB Okuma / 1700MB Yazma
Kasa: BITFENIX NSM-150-KKGSK-3A NOVA MESH M mATX Black 3 Fans 120 cm AR
PSU: FSP Hyper K 600 600W 80+ Power Supply

Afterburner'ı ayarlar mısınız? BIOS, chipset, ekran kartı sürücüleri güncel mi? Driver güncellemek için harici yazılım kullanıyor musunuz? (Driver Booster gibi)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Afterburner'ı ayarlar mısınız? BIOS, chipset, ekran kartı sürücüleri güncel mi? Driver güncellemek için harici yazılım kullanıyor musunuz? (Driver Booster gibi)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

BIOS güncel değil, ekran kartı sürücüsü güncel. Chipset nedir bilmiyorum. Driver güncellemek için harici yazılım kullanmıyorum. Şimdi Afterburner'ı ayarlayacağım.

1684498118225.png

Ayarların hepsini ultra ve X çarpanı olan ayarları da sona alıp dener misin? Büyük ihtimalle ekran kartı kullanımı düştüğünden dolayı FPS drop yiyorsun. FPS sabitlemeyi de deneyebilirsin zaten sorunlu bir oyun deniliyordu FPS açısından.

Hocam ayarlar en yüksekte ve görüntüyü oyun içindeyken atar mısınız?
Ayarların hepsini ultra ve X çarpanı olan ayarları da sona alıp dener misin? Büyük ihtimalle ekran kartı kullanımı düştüğünden dolayı FPS drop yiyorsun. FPS sabitlemeyi de deneyebilirsin zaten sorunlu bir oyun deniliyordu FPS açısından.
Ayarları en yükseğe çekince azaldı ancak yine de durmadı. Hâlâ fazlasıyla drop yiyorum.
1684499152719.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı