R5 5600X sistem için PSU önerisi

Pterodactyl

Centipat
Ryzen 5 5600X'li bir sistem topluyorum. PSU olarak Corsair RMx 750W seçtim. Ama kafamda yeterli gelip gelmeyeceği hakkında soru işaretleri var. Sorduğum biri bu sistem için 1000W gibi değere sahip bir güç kaynağı almam gerektiğini söyledi. Hiç o kadar yüksek güç kaynağı kullanan bir sistem görmediğim için bana pek doğru gelmedi. Siz ne düşünüyorsunuz, sizce elimdeki güç kaynağı yeterli mi, yoksa daha yüksek mi almalıyım? Sistemi genel olarak oyun için kullanacağım. PC günde maksimum 16 saat açık kalır diye düşünüyorum, o saatlere çıkmıyorum bile. Oyun oynama sürem günlük zorlasam 8-10 saat sürer, maksimum değer bu. Sistemimi aşağıya yazıyorum.

• Anakart: ASUS ROG STRIX B550-E GAMING.
  • İşlemci: Ryzen 5 5600X.
  • Ekran Kartı: ASUS GeForce GT1030 (Stoklar düzelene kadar bunu alıyorum. Daha sonra RTX3070 seviyesinde bir ekran kartı düşünüyorum. Lütfen PSU'yu buna göre düşünün.).
  • RAM: G.Skill 16 GB(8*2) Trident Z Neo 3600 MHz CL16.
  • SSD: Samsung 1TB 980 Plus M.2 SSD.
  • Kasa: Cooler Master TD500.
  • Sıvı Soğutma: SilverStone PF360mm.
  • Düşündüğüm güç kaynağı: Corsair RMx White 80+ Gold 750W.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı