R5 5600X sistem nasıldır?

Arkadaşlarında bahsettiği gibi bu sistemi alabilirsiniz fiyatı uygun kalitesiz bir parçası yok. Ramleri 255tl daha verip PNY yapın.

Kurduğunuz sistem 31 bin tl ama B450 anakart kullanmışsınız. Ekran kartının modelinin iyi olmadığını biliyorum. 22 bin tl'ye RX 6800 XT varken alınmaz. Tam bütçe verirseniz 6900XT'de toplanabilir.

Buna bir de alınan ssd satılıp farklı bir ssd olsa iyi olur.

Peki teşekkür ederim, lütfen bulursanız veya denk gelirseniz benimlede paylaşın. Sadece benim amacım ileriye dönük olmasıydı. Mesela ileride RAM takmak istesem yeni bir anakart mı almam gerekecek? Gigabyte H610M'nin mesela 2 slot yuvası mevcut vb. hani bana hazır sistem değil de bir toplamada çıkartabilirsiniz. Ben zaten onu parça parça alıp toplattıradabilirim. Ben siteden yükseltmeye kalksam şimdi fark ettiğim gibi de anlamadığım birçok şeyler var. Tekrardan herkesin yanıtları için çok teşekkür ediyorum. İyi geceler.

Niye yeni anakart alıyorsunuz Allah Allah? 8+8 raminiz varsa satar 16+16 falan alırsınız.

Niye yeni anakart alıyorsunuz Allah Allah? 8+8 RAM'iniz varsa satar 16+16 falan alırsınız.

Şefim performans açısından RAM'lerin 16x16 değil de 8x8 takılması performans açısından daha verimli olmuyor mu? Mesela 2 slota 16x16 takmak ile 4 slota 8x8x8x8 takmak aynımı oluyor? Bu arada kinaye yapmıyorum sadece soruyorum.Benim bildiğim daha verimli oluyor.

2X;

Toplam 29804TL tutuyor. Ekran kartı 6900XT'de olabilir.
@messinicocugu

O zaman anakartı alırken yükseltirsiniz 200-300 TL'ye falan. Haklısınız 8+8+8+8 daha performanslı oluyor.

6700 XT sistemime bakarsanız az çok aynı ürünleri eklemişsiniz fakat fiyatı yüksek. İlla o ürünler olsun diyorsanız parça parça indirime girdikçe kendiniz toplayın. Benim sistemimde 1,5 yıldır herhangi bir sıkıntı yok. 1080p kullanıyorum fakat 2K ile de rahat rahat götürür. Bazı parçalar daha ucuz tercih edilebilir(örneğin kasa). Anakart bir üst modellere bakmanızı tavsiye ederim 550'lere.

Her şey için herkese teşekkür ederim. Yanlışlarımı düzeltmemde ve bir fikir sahibi olmamda çok yararlı oldunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…