Sistemim bu overclock yaptım 4.5GHz kadar denedim aksam calisiyordu. Kapattım sabah düğmeye bastım calismiyor. BIOS cikarttim gücü kesip statik elektriği almak icin RAM'leri söktüm. Taktım. İşlemci deistirdim fakat fayda yok BIOS sıfırlamak icin pinleri kısa devre yapacağım. Tornavida ile fakat bulamadım PSU yanmış mıdır? Kasa hiç tepki vermiyor koku yok. Ne olur yardım eder misiniz?
Anakartta herhangi bir ışık yanmıyor bir tepki yok. RAM'leri çıkartıp kolonya ile sildim geri kuruladım, dediğiniz yöntemi uyguladım, işlemci değistim olmadı.
Öyle olmuyor, PBO ile tüm çekirdekleri en fazla 4 GHz'i görüyor hadi soğutma iyiyse 4.1 olsun. Adam 4.5 GHz tüm çekirdekleri zorlamış, manuel OC'de güç yönetim sınırları deaktif hale geliyor EDC 135-140 Ampere kadar çıkabiliyor, TDP (PPT) 120 Watt, TDC ise 70 amperi görüyor aşağı yukarı. Bunlar çok yüksek değerler, anakart bu kadar akımı kaldıramadı büyük ihtimal.
Yanlışın var, PBO açmasan bile all core 4Ghz üzerine kolayca çıkıyor.
Böyle bir şey demene şaşırdım, işlemci stok fanla bile 4.45Ghz görüyor. Eki Görüntüle 2224481
Silikon ve soğutma durumuna göre (kasa, oda sıcaklığı vs.) farklılık gösterebilir fakat 4.2'ye göre 300 MHz'lik ciddi fark var dediklerim yine doğru sayılır bence. Zaten adamın deli gibi ofset verebilmesinden anlaşılıyor fotoğrafta. Umarım anlatabilmişimdir
Yanlışın var, PBO açmasan bile all core 4Ghz üzerine kolayca çıkıyor.
Böyle bir şey demene şaşırdım, işlemci stok fanla bile 4.45Ghz görüyor. Eki Görüntüle 2224481