R5 5600X sistemde Chrome yavaş çalışıyor

Siya

Megapat
CPU: Ryzen 5 5600X
GPU: Red Devil 6600 XT
MoBo: B450 Tomahawk Max
RAM: Adata D30 16 GB 3000 MHz
SSD: Samsung 860 EVO 500 GB
HDD: Seagate 1 TB

Videoları ok tuşlarıyla veya mouse ile ileri sarınca 5 saniyeliğine donuyor ve bir yüklenme imleci beliriyor. Videoyu 3 saniye de ilerletsem, 20 saniye de ilerletsem bu oluyor ve bir süre sonra çok sinir bozucu hale geliyor.

- "Belki internetin videoyu yüklememiştir, o yüzden bekletiyordur?" demeyin, 100 megabit internet kullanıyorum.
- Gereksiz eklentiler kullanmıyorum, 3-5 eklenti var onları da binlerce insan kullanıyor, sorun onlar değil.
- Chrome sistem ayarlarından donanım hızlandırmasını kapatmak sorunu çözüyor. Ancak bu sefer de bazen 60 FPS videolar 30 FPS'te oynuyor.

Ben sorunun AMD sürücüsünden kaynaklandığını düşünüyorum. 22.5.2 kullanıyorum. Ve ekran kartım için çıkan son 5-6 sürücü bu sorunu taşıyor. Ancak eski sürümlere dönemem çünkü oynadığım oyun böyle gerektiriyor. Başka bir çözüm arıyorum.

Firefox kullanıyorum böyle sorunlarım yok. İşlemcim R5 3600 ekran kartım RX 6600. Son stabil ekran kartı sürücüsü kurulu. Başka tarayıcı deneyebilirsin.

Edge'de buna benzer bir sorun yaşamadım, Sorun Chrome'da. Ancak Chrome'da kullandığım o kadar eklenti ve yer imi var ki başka bir tarayıcıya geçmem çok zor.

Edge'de buna benzer bir sorun yaşamadım, Sorun Chrome'da. Ancak Chrome'da kullandığım o kadar eklenti ve yerimi var ki başka bir tarayıcıya geçmem çok zor.

Yukarıda 3-5 tane eklenti kullanıyorum demiştin. Aynı eklentiler Chromium tabanlı diğer tarayıcılarda da çalışır çok yüksek ihtimal. Opera ve Edge gibi. Firefox kullanırsan aynı eklentileri veya muadillerini bulabilirsin. Yerimi konusunda da tarayıcıları kurarken başka tarayıcılardan yer imlerini taşıma seçenekleri sunulabiliyor. Chrome sorununa moralini bozmak yerine başka bir tarayıcıya taşın bir süre deneyimle.

Alışkanlıklarımı bozmayı sevmiyorum ama başka bir tarayıcıya geçmeyi düşüneceğim. Onun öncesinde olur da bu sorunu yaşamış biri varsa ve çözümünü bulduysa onun yorumunu bekleyeceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı