Çözüldü R5 5600X sistemde MSConfig'den çekirdek sayısını arttırmak zarar verir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SymesLORD

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600x 4.6ghz
Asus Rtx 3060 dual o.c
16gb ram
Deep cooler 240mm sıvı soğutma
Fsp 750w psu
Meslek
Öğrenci
Dün W11 tabanlı bilgisayarımdan MSConfig'den çekirdek sayımı 12ye çektim. Çektikten sonra herhangi bir oyuna girmemde "KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE" hatasını aldım. Bu ayar performansı arttırır dedikleri için yaptım. Format ile Windows 10'a dönüş yaptım. Yine aynı sorunu Windows 10 da alır mıyım?

Ryzen 5 5600X
RTX 3060 ASUS White OC
A 520mh anakart

Çözüm
Dün W11 tabanlı bilgisayarımdan MSConfig'den çekirdek sayımı 12ye çektim. Çektikten sonra herhangi bir oyuna girmemde "KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE" hatasını aldım. Bu ayar performansı arttırır dedikleri için yaptım. Format ile Windows 10'a dönüş yaptım. Yine aynı sorunu Windows 10 da alır mıyım?

Ryzen 5 5600X
RTX 3060 ASUS White OC
A 520mh anakart
Teknik olarak, senin işlemcinde 6 çekirdek 12 işlem kabiliyeti var, 12 çekirdek yazanı seçince yıllar önce anakart ormanlarında kaybolmuş 6 çekirdek daha gelip katılmıyor işlemciye. O seçenek sadece özel durumlarda, kontrol amaçlı kullanılır, performans amaçlı değildir, çağdaş tüm işletim sistemleri gereken sürücüler yüklü olduğu müddetçe sistemdeki tüm RAM, çekirdek, çiğdem, badem ne varsa kullanır.

Ryzen 5 5600X
RTX 3060 ASUS White OC
A 520mh anakart
Hiç gerek yok o işlemi yapmaya, hiçbir performans katkısı da olmaz ayrıca. Ağızdan ağıza dolaşan kulaktan dolma bir bilgi sadece.

Ryzen 5 5600X
RTX 3060 ASUS White OC
A 520mh anakart
Teknik olarak, senin işlemcinde 6 çekirdek 12 işlem kabiliyeti var, 12 çekirdek yazanı seçince yıllar önce anakart ormanlarında kaybolmuş 6 çekirdek daha gelip katılmıyor işlemciye. O seçenek sadece özel durumlarda, kontrol amaçlı kullanılır, performans amaçlı değildir, çağdaş tüm işletim sistemleri gereken sürücüler yüklü olduğu müddetçe sistemdeki tüm RAM, çekirdek, çiğdem, badem ne varsa kullanır.

Çözüm
Ben aynı işlemi 12400F de yapınca bir şey olmadı sürücülerin güncel mi ve BIOS.

Günceldi evet.

Hiç gerek yok o işlemi yapmaya, hiçbir performans katkısı da olmaz ayrıca. Ağızdan ağıza dolaşan kulaktan dolma bir bilgi sadece.

Bende arkadaşlarıma böyle bir performans artışının olmadığını söyledim lakin çok baskı kurunca bir daha denemek istedim denemez olaydım.

Anladım hocam bilginiz için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı