R5 5600X sistemde Valorant düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 10

Quoniam

Hectopat
GPU: ASUS ROG STRIX GeForce RTX 3060 Ti OC Edition | CPU: Ryzen 5 5600X | ASUS TUF Gaming B550M-PLUS AM4 mATX anakart | Seagate 1 TB HDD | Samsung 970 EVO Plus NVMe M.2 500 GB SSD |xpg Spectrix D60G 16 GB (2x8) 4133MHz DDR4 CL19 / 750W PSU.

Bu sistem ile Valorant'ta 1080P'de yüksek ayarlarda 200 civarı FPS alıyorum. Hiçbir kısıtlama yok bütün sürücülerim güncel bir türlü sebebini bulamıyorum. Donanımda da sorun yok gibi duruyor. ASUS'un armourycreate'den AI Suite 3 yükledikten sonra nedense böyle oldu(bilgisayarımı 1 ay önce aldım). Neden kaynaklı olabilir ve nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır onu denemedim fakat bu performans düşüşü diğer oyunlarda da var GTA V'te 60 civarı FPS alıyorum yüksek 1080p ayarlarda internetteki benchmarklar'da 100 FPS civarı alırlarken.

O programdan önce sorun yoksa kaldırmayı deneyebilirsin test için. İhtiyaç varsa sonra geri yükleyip bazı ayarları gözden geçirilir. Sanırım GTA V biraz problemli %100 ekran kartı kullanamıyor. Valorant ile sorun olmaması lazım.

O programdan önce sorun yoksa kaldırmayı deneyebilirsin test için. İhtiyaç varsa sonra geri yükleyip bazı ayarları gözden geçirilir. Sanırım GTA V biraz problemli %100 ekran kartı kullanamıyor. Valorant ile sorun olmaması lazım.

Programı kaldırıpta denedim fakat bir değişiklik olmadı.

Kısıtlama yok, sürücüler güncel ama sisteme göre düşük FPS. Aklıma pek seçenek gelmiyor, sıcaklıkları kontrol etmek, sürücüyü baştan kurmak veya oyun dosyalarını onarmak işe yarayabilir.

Oyun dosyalarını onarmayı denedim sürücüyü baştan kurdum AIDA64 ile sistem stres testi yaptım bu durumda teknik servis çağırmayı düşünüyorum hiçbir seçenek işe yaramadı.Teşekkür ederim cevaplarınız için.
Bu arkadaştada aynı sorun var gibi duruyor sistemi benimkine benzer ve aldığı FPS düşük.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı