R5 5600X sistemde yüksek CPU ve düşük GPU kullanımı oluyor

Mortani

Zeptopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba, sistem özelliklerim aşağıdaki gibidir:

AMD Ryzen 5 5600X işlemci.
2X 16 GB 3000MHz RAM.
B450 Tomahawk Max anakart.
RTX 4060 8 GB ekran kartı.
Xigmatek 650W 80 Plus güç kaynağı.
MLD 500 GB M.2 SSD.

Sorunum herhangi bir oyun oynarken işlemci kullanımı normalken bir anda fırlayıp ekran kartı kullanımım düşüyor FPS sorunu yaşıyorum. Sıcaklıklarım normal işlemci Max 65 derece ekran kartı 60 derece, güç kaynağımda sorun olabilir mi? RGB fan kullanıyorum fanların beyaz ışığına ayarlayınca renkler farklı yanıyor Molex'i kullanırken SATA kablosunu hard disk bağlamak için kullanamıyorum hard disk sürekli açılıp kapanıyor. Extra hard disk bağlamak istediğimde SATA girişlerini kullanamıyorum sürekli açılıp kapanıyor sadece tek SATA kullanabiliyorum.

-Temiz kurulum yaptım düzelmedi.
-BIOS güncel.
-Sürücüler güncel.
-Windows sürümlerini teker teker temiz kurulum yaparak denedim sorun yine aynı.

Valorant oynarken işlemci kullanımı %80 - 90'lara kadar varıyor arka planda hiçbir şey çalışmıyor CS 2 oynarkende aynı sorun mevcut.

Önerilerinize ihtiyacım var.

Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
FPS'niz kaç? Valorant ve CS işlemci ağırlıklı oyun ekran kartını fazla kullanmaması normal.

FPS'niz kaç? Valorant ve CS işlemci ağırlıklı oyun ekran kartını fazla kullanmaması normal.

FPS'im olması gereken gibi aslında ama CPU GPU dalgalanması yüzünden sürekli düşüyor. Örnek olarak CPU %40 civarı kullanıyorsa anlık %100'e çıkıyor GPU kullanımı düşüyor FPS'de düşüyor.

sıcaklık değerlerin gayet iyi başka oyunda deneyin(hikayeli )çünkü özellikle valorant ekran kartını nerdeyse kullanmıyor cs2 bu konuda biraz daha ağır olsada sonuç aynı endişe etmenize gerek yok

Her türlü oyunu denedim FPS örnek 200 ise CPU GPU dalgalanmasında 100e düşüyor anlık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…