R5 5600X sisteme ekran kartı önerisi

Üç oyunada baktım. Beslemekte zorlanıyor BF5'te ama diğerlerinde hiç darboğaz görmedim. BF5'tede besliyor.

Rainbow'da bazı sahnelerde 75'a düşüyor. Genel olarak %80'lerde geziyor, nasıl yok. Ama FPS çok dalgalanmasına rağmen çok yüksek.

Rainbow'da bazı sahnelerde 75'a düşüyor. Genel olarak %80'lerde geziyor, nasıl yok. Ama FPS çok dalgalanmasına rağmen çok yüksek.

Darboğaz ne demek biliyorsunuz degil mi? Ekran kartı kullanımının 100 olmaması darboğaz sebebi değil. Ne kadar gerekirse o kadar kullanır. İşlemci 50 ekran kartı 80 iken işlemci besler. İşlemci 80 ekran kartı 50 iken darboğaz var diyebiliriz.

Galiba sen bilmiyorsun attığım videoda çok kez ekran kartı kullanımı düşüyor ondan bahsediyorum. Ekran kartı kullanımı düşünce mantıken FPS'de de düşmeler oluyor.
Mesela bu videoda Spider-Man Miles Morales, AC ve özellikle Cyberpunk ve Forza'da RTX açık ve DLSS kalitedeyken işlemci ekran kartını beslemekte zorlanıyor. Sonuç olarak RTX açıkken sıkıntı oluyor, normal bir şekilde bazı oyunlarda çok az yapıyor. R5 5600X RTX 470 eşleşmesi kullanıcıyı üzmez RTX manyağı değilseniz.

mesela bu kart uygun mudur ? 3 fanlı olması psu için zorlanma yaratır mı ? Bir kaç yerde okumuştum 3 fanlı olduğundan 600 w yetersiz olur gibi yorumlar yapmışlardı. Doğruluğu var mıdır ?

Bunu almak daha mantıklı, 4070'den bile güçlü (oyun konusunda).

Bunu almak daha mantıklı, 4070'den bile güçlü (oyun konusunda).
Selamlar tekrardan 7700 xt ekran kartını aldım. Ama dediğiniz gibi güç yeterli gelmedi pc reset atıyor. Çözüm öneriniz var mıdır ?

Selamlar tekrardan 7700 xt ekran kartını aldım. Ama dediğiniz gibi güç yeterli gelmedi pc reset atıyor. Çözüm öneriniz var mıdır ?
Reset atıyor derken ne zaman reset atıyor? Rastgele zamanlarda mı yoksa yük altına bindiğinde mi oluyor? 600W fazlasıyla yetmesi lazım.

3080 ile o işlemciyi kullanıyordum darboğaz sebebiyle işlemci yükseltim bence en uygun ekran kartı 3080'den düşük bir model olmalı 3070 Ti 3060 Ti olabilir. 4000 serisi hakında bir bilgim yok ama o seridede yazdıklarıma denk olan varsa onlarda uygun olur.

Reset atıyor derken ne zaman reset atıyor? Rastgele zamanlarda mı yoksa yük altına bindiğinde mi oluyor? 600W fazlasıyla yetmesi lazım.
Google chrome açmaya çalıştığımda 2 kere reset attı. Sonrasında düzgünce çalıştı. Dün gece de aynı şekilde oldu yük altında değilken reset attı. Sonrasında bir kaç saat cs2 oynadım güç tüketimi çok yüksek değil ısınma sorunu da yok. Pc ilk açıldığı zaman karşılaşıyorum gibi bir durum söz konusu. Biosa güncelleme mi yapmam gerekir onunla alakası olabilir mi ? Ya da farklı bir durum mu vardır ?

Dar boğaz yaşadığımı düşünmüyorum. Farklı bir sorun var şuan için .

DDU ile önceki kartın driverlerini sildiniz mi? Eğer oyundayken kapanmıyorsa PSU kaynaklı olduğunu sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…