R5 5600X sisteme nasıl Monterey kurulur?

Dediğiniz gibi 6 çekirdekli olanı yaptım USB yerlerini değiştirdim gekrar deniyorum ama boot ekranında takıkı kalıyor eke ekledim.
Kextler için özelleştirme yapmam gerekecek mi, nasıl yapabilirim?
@tristessehivernale reis bakabilir misin? müsait olduğunda.

Dosya Ekleri

• IMG_20220405_221848.jpg
    387,1 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleme:
BIOS ayarlarınızı belirtir misiniz?

AMD işlemcili cihazlar için kurulumdan önce yapılması gereken BIOS ayarları:

Not: İlk olarak BIOS'un varsayılan ayarlara dönmesi için "optimize defaults" yapılması gerekir.
  • Fast boot = disabled.
  • Secure Boot = Disabled/Other OS.
  • Serial/COM port = disabled.
  • CSM = disabled (kesinlikle devre dışı olması gerekir, gıo gibi ekran kartı hatalarının bu ayar açık iken olma ihtimali yüksek)
  • Above 4G decoding = disabled.
  • EHCI/XHCI hand-off = enabled.
  • SATA mode = AHCI.
  • UEFI = enabled.
  • 3990X kullanıcıları için not: macOS şu anlık 64 çekirdekten fazlasını desteklemiyor ve eğer 64 çekirdekten fazlasını macOS görür ise bu "kernel panic" almanıza sebep olabilir. Bunu engellemek için "Hyper threading" ayarının BIOS'tan devre dışı bırakılmasını öneririz.
İmaj da belirtilen ayarları yaptım kurulum videosunda ReSize BAR'ı açın diyordu Recep Baltaş ama onu açtığımda "Above 4G decoding" de "enabled" oluyordu "ReSize BAR"'ı "disabled" bıraktım.

Bir de bu configle dener misiniz? EFI/OC içindeki config.plist'i silin ve bunu atın.

Yok maalesef bu da işe yaramadı farklı bir error logu verdi ve yazıları bu kadar ilerlemedi her EFI deneyişimde NVRAM'i sıfırlayıp deniyorum.

Bu sefer ne verdi peki?
Hocam bir de Windows üzerinden GPU-Z indirip ekran görüntüsünü atar mısınız?

Bu sefer ne verdi peki?
Hocam bir de Windows üzerinden GPU-Z indirip ekran görüntüsünü atar mısınız?
Bu sefer ekran görüntüsü almadım. GPU-Z'yi ekleyeyim.
GPU-Z:

Dosya Ekleri

• gpuz.gif
    25,5 KB · Görüntüleme: 71
Aldığınız hatanın ekran görüntüsünü almazsanız nasıl yardımcı olabiliriz? Dosyanın adını config.plist yapıp kaydedin ve USB'yi bootlayın. GPU-Z'de de Lexa çıksa da sorun olmaz, keza:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…