R5 5600X sisteme overclock yapmak

PBO Limits manuel yapın, PPT: 140, TDC: 90, EDC 150 girin. OverDrive Scalar manuel yapıp X10'a getirin. Boost Clock Override positive 200 MHz verin. Throttle Limit 75 yapın. Curve Optimizer içine girin ve All Core Negative 30 verin. Global C-State bulup onu da disabled yapın, kaydedip çıkın ve masaüstüne dönün. İnşallah silikonunuz iyidir de hemen sonuç alırız.

Bunu indirin ve Run Core Cycler yönetici olarak çalıştırın. 2 saatlik test süresince hata almaınz durumunda testi CTRL+C ile dururun ve görsel atın.

Yeniden başlattım corecycler indirirken PC kapandı Windows düzgün yüklenmemiş gibi gözüküyor dedi. Kişisel bilgisayarı yeniden başlattım.

Başlattım şimdi Run Core Cycleri.

Linkteki source code ları da indirmem gerek miydi?

Bilgisayar 2. kez kapandı. Kendini yeniden başlatıyor daha 10dk olmuştu CoreRunCycler. @AceTeq

3. kez kapandı pc açıldığı gibi kapanıyor ayarları sıfırladım BIOStan.

Ayarları sıfırlamama rağmen 4. kez kapandı ne yapmamı önerirsin. Windows onarım ekranına atıyor.

Son düzenleme:
@dogukanbudak 30 yerine 24 girip deneyin. Komple BIOS mu sıfırladınız?
Komple yaptığımız bütün ayarları eski haline aldım. PC açıldıktan bir iki dk sonra kapanıp Windows onarım ekranına attı yine. Biraz korkunun da yol açmasıyla ayarları sıfırladım şuan bilgisayarımın zarar görmesinden korkuyorum. Hayır atladığım bir yer yok dediğiniz ayarların hepsini yapıp iki kez de kontrol ettim. @AceTeq

Negative 30 voltaj çok düşük geldi bu işlemciye. Aynı ayarlarla Negative 20 girip deneyebilir misiniz? Kokmayın, anakartınız ve soğutmanız yeterli bu işlem için. Şu an sıkıntı var mı?

Negative 30 voltaj çok düşük geldi bu işlemciye. Aynı ayarlarla Negative 20 girip deneyebilir misiniz? Kokmayın, anakartınız ve soğutmanız yeterli bu işlem için. Şu an sıkıntı var mı?
Şuan bilgisayar açıldığı gibi kapanıyor. Kendini yeniden başlattı yine.

Şuan bilgisayar açıldığı gibi kapanıyor. Kendini yeniden başlattı yine.
Açılıyor 1dk olmadan bir güçlü fan sesi geliyor ve kapanıyor. Windows düzgün yüklenmemiş gibi görünüyor yazıyor. Sıfırlamak tek çare galiba. @AceTeq

Gelişmiş seçeneklerden başlangıç onarma denedim düzelme olursa geri dönüş yapacağım sizin bir fikriniz var mı? Bu neden oluyor?

Şu an bilgisayar açıldığı gibi kapanıyor. Kendini yeniden başlattı yine.

BIOS'u Optimized Defaults'a getirin ve kaydedin çıkın. Olmazsa Clear C-Mos yapın ya da BIOS pilini çıkardıktan sonra bir süre elektriksiz bekleyin ve tekrar başlatın.

Windows düzgün yüklenmemiş gibi görünüyor yazıyor.

Windows'u normal olarak başlatabilmelisiniz. Stabilite sorunundan dolayı Windows kendinde sorun var zannediyor.

BIOS'u Optimized Defaults'a getirin ve kaydedin çıkın. Olmazsa Clear C-Mos yapın ya da BIOS pilini çıkardıktan sonra bir süre elektriksiz bekleyin ve tekrar başlatın.

Windows'u normal olarak başlatabilmelisiniz.
Bilgisayar açılır açılmaz kapanıp açılıyor bir fan sesi gelerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…