R5 5600X stres testi ve oyundaki sıcaklık farkı normal mi?

Mustafa773

Hectopat
RAM
Crucial Ballistix 2x8 3200MHz CL16
Ekran kartı
GTX 1650 Super
Anakart
Biostar B450MH
İşlemci
R5 5600X - Arctic Freezer 34 eSports DUO soğutucu
Arkadaşlar R5 5600X kullanıyorum Arctic Duo Freezer e-sports Duo Black model soğutucu ile, AIDA ile 6 dakikalık stres testinde maksimum 57-58-59 arasında gidip geldi daha üstüne çıkmadı ama oyunlarda 60-65 dereceyi görebiliyorum normal mi bu? Önceki işlemcim R5 1600 AF stok soğutucu ile sistem boştayken 50 60 derecelerde geziyordu, kasamın hava akışı kötü.

Stres testinde tüm çekirdekleri tam yükte çalıştırırken 58 derecede duruyor ama oyunda geçiyor neden?

Onu bilmiyorum vallahi açıkçası sıcaklık yüksek değil ama bir sıkıntı da olabilir. Basima hiç gelmedi.

Stres testinde sadece işlemciye yük biniyor ve ısınıyor oyunda ise ekran kartına da yük biniyor ve kasa içindeki sıcaklik artıyor bir sorun olduğunu sanmam.

Stres testinde sadece işlemciye yük biniyor ve ısınıyor oyunda ise ekran kartına da yük biniyor ve kasa içindeki sıcaklik artıyor bir sorun olduğunu sanmam.
Kasam küçük, hava akışı kötü olduğu için işlemciyide etkiliyor yani diyorsunuz.

Kasam küçük, hava akışı kötü olduğu için işlemciyide etkiliyor yani diyorsunuz.

Evet muhtemelen öyle. Bu şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz bir sorun olmaz. Ama isterseniz termal macununuzu kaliteli bir macun ile yenileyebilirsiniz.

Evet muhtemelen öyle. Bu şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz bir sorun olmaz. Ama isterseniz termal macununuzu kaliteli bir macun ile yenileyebilirsiniz.

Soğutucudan çıkan macunu kullanıyorum yeni sürdüm zaten MX 4 iyi değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…