R5 5600X ve B580 sistem God of War'da en düşük ayarlarda bile FPS düşmesi yaşanıyor

Yunus tufan

Kilopat
Merhaba arkadaşlar.
Sistemim.
5600X.
BIOSTAR B450M-H
16 GB tek slot RAM.
B580 Intel ekran kartı.
Arkadaşlar god of warda en düşük ayarda bile drop yiyor inanılmaz şekilde kasma mevcut ani FPS düşüşleri çok fazla örnek vereyim en düşük oyunlardan.
Sniper ghost warior 2 de Ultra ayara aldimda kasıyor bildiniz.
İadede yapamıyorum driverlar güncel.
İşlemciye hız aşırtma yaptım.
Ama velakin faydası yok.

Dosya Ekleri

• IMG_20250213_040829_648.jpg
    201,8 KB · Görüntüleme: 60
  • IMG_20250211_033303_159.jpg
    260,9 KB · Görüntüleme: 55
Ekran kartı kullanımı %55 gözüküyor. Resize Bar açık mı? Bu ayar bir şeyleri düzeltiyor diye hatırlıyorum.

Ekran kartı kullanımı %55 gözüküyor. ReSize BAR açık mı? Bu ayar bir şeyleri düzeltiyor diye hatırlıyorum.

ReSize BAR açık her şey olması gerektiği gibi ama bir sorun var. Acaba ekran kartı yüksek mi kalıyor ki işlemciye?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam tersi işlemcin düşük kalıyor gibi daha tam oturmadığı için işlemciye yükleniyor.

Acaba işlemci voltajmı yüksek kalıyor ki ben otomatik overclokta kullanıyorum. Belki de ondan sistem çok ısınıyor boşta 50/60 derece yükte 75/95 arası işlemci. Overclokta yaptımki darbogaz olmasın diye gerçi 5600X 4070'i besleyebilen bir işlemci bunda nasıl böyle oluyor anlamadım driver problemi muhtemelen.

Dosya Ekleri

• bb.PNG
    70,1 KB · Görüntüleme: 35
Kartta problem var hocam minimum i5 13600Kf fln öneriyorlar tam performans için.

RAM'iniz tek slot olduğu için işlemcinizde performans kaybı yaşıyorsunuz ve Ryzen'larda RAM'in MHz'ide çok önemli.

Dual channel olsa dahi düzelme olmayabilir, ekran kartı sonuçta driver sorunlarına sahip, zamanla düzelir ama ne zaman bilemeyiz.. Birde Intel platformu üzerinden 2560x1440 çözünürlülüğü yaratıp dener misin hocam, böyle bir seçenek yoksa CRU adlı programı indirip sanal 2560x1440 çözünürlülüğü oluşturup dener misin, ekran kartı kullanımı yine %55'lerde mi kalacak yoksa videodaki gibi %100 kullanım mı olacak.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…