R5 5600X ve RTX 3050 sistemde takılmalar oluyor

Görkem4235

Femtopat
Daha fazla  
Sistem: Ryzen 5 5600X, RTX 3050, 24 GB RAM, A320M anakart.

Merhaba, sistemim oyunlarda donuyordu, yüksek FPS almama rağmen. Bu yüzden yakınımdaki bir bilgisayarcıya verdim. O da anakartın sorunlu olduğunu ve değişince düzeleceğini söyledi. 2 haftadır bilgisayarım yok. Anakartı takmış, sonra da işlemcide sorun olduğunu söylemiş. (İşlemciyi 2 ay önce Vatan'dan sıfır aldım.) Sorun var dedi ama "masrafsız olsun diye çalışıyorum, cuma döneceğim" dedi.

Sizce ne yapmalıyım? Oyalıyor gibime geliyor, her aradığımda ertesi güne erteliyor. Sizce sorun ne olabilir, ne yapmalıyım?

Merhaba, sistemim oyunlarda donuyordu, yüksek FPS almama rağmen. Bu yüzden yakınımdaki bir bilgisayarcıya verdim. O da anakartın sorunlu olduğunu ve değişince düzeleceğini söyledi. 2 haftadır bilgisayarım yok. Anakartı takmış, sonra da işlemcide sorun olduğunu söylemiş. (İşlemciyi 2 ay önce Vatan'dan sıfır aldım.) Sorun var dedi ama "masrafsız olsun diye çalışıyorum, cuma döneceğim" dedi.

Sizce ne yapmalıyım? Oyalıyor gibime geliyor, her aradığımda ertesi güne erteliyor. Sizce sorun ne olabilir, ne yapmalıyım?
Sizin bilgisayarcı sizi halk tabiri ile çüküyor, bu tarz şeyler pekte anakartla alakalı olmaz, bilgisayarınızı verdiğiniz şekilde geri isteyin bence.

24gb ram olmaz. Demek ki iki farklı kit takmışsınız. Muhtemelen sorun bu. Bilgisayarcı da sizi ütüyor maalesef. Anakart böyle sorunlara sebep olmaz , olsa bile bunu bir bilgisayarcı tespit edemez , çok detay nadir bir sorundur. Bilgisayarcıya gidin biraz ezin , yaşınız küçükse ailenize söyleyin. Hakkını yedirme dostum.

Bilgisayardan verim almak için güncel BIOS ve sürücü şart.
ASRock A320M BIOS Güncellemesi
A320 Chipset Günce Sürücü
RTX 3050 Güncel Sürücü
Temiz Kurulum İçin Driver Uninstaller -DDU
GPU sürücüsünü ve DDU indirin. Sonra Denetim Masası'ndan ->Ağ ve Paylaşım Merkezi girerek, oradan bilgisayarın internetini kesmeniz.
Sonra DDU çalıştırın ve NVIDIA sürücüsünü kaldırın. Bilgisayar yeniden başladıktan sonra NVIDIA sürücüsünü kurun ve internetinizi açın. Her sürücü kurulumu sonrası mutlaka bilgisayarınızı yeniden başlatın.

----------
Hiç bir bilgisayarcıya güvenmem. İşlemci bozuksa bilgisayarcının yapabileceği hiç bir şey yok.

Son düzenleme:

Merhaba, sistemim oyunlarda donuyordu, yüksek FPS almama rağmen. Bu yüzden yakınımdaki bir bilgisayarcıya verdim. O da anakartın sorunlu olduğunu ve değişince düzeleceğini söyledi. 2 haftadır bilgisayarım yok. Anakartı takmış, sonra da işlemcide sorun olduğunu söylemiş. (işlemciyi 2 ay önce Vatan'dan sıfır aldım.) Sorun var dedi ama "masrafsız olsun diye çalışıyorum, cuma döneceğim" dedi.

İşlemcinin bozuk olma ihtimali çok düşük hocam. Hem de garantisi varken bilgisayarcının müdahale yapması gereksiz olur. Siz bence bilgisayarı olduğu gibi alın. Piyasada çok çakal var dikkatli olmak lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı