R5 5600X ve RTX 3060 darboğaz yapar mı?

@KeyN_N işte bu soruyu soruyorum herkese bazısı diyor ki yok kaldırır PSU yeterli gelirse birisi diyor ki 4000 de çalıştırmaya çalışırsan istenmeyen rebootlar falan olabilirmiş 4000 ram için hangi işlemciye yükseltmem lazım sistemi

PSU için bütçe nedir?
2000 TL diyebilirim çok geçmemesi lazım

NVIDIA'nın saçmalığı o durum ama VRAM'in performansla alakası çok yok 3060 Ti kas gücü olarak çok daha güçlü.
Peki 3060Tİ da Zotak Galax gibi markalar daha uygun tercih etmeli miyim ?

Son düzenleme:

Ryzen tarafında APU'lar hariç öyle bir işlemci yok. Ama sırf RAM frekansı için değişime gerek yok zaten. 3600-3800'e çekip kullanabilirsin, kendimde öyle yapıyorum. Sadece 4000 mhz'de çalıştırma düşüncen olmasın diye söylüyorum.

4000 MHz RAM fazla 5000 serisi için. En fazla 3733, 3800 MHz'de kullanırsınız. Dümdüz XMP açıp 4000 mhz zorlarsanız performans kaybınız olur.
Hangi işlemciye geçmem lazım 4000 mHZ RAM performansı için

Alabilirsin onlar yeterli MSI ASUS gibi markalar gereksiz pahalı.

tamamdır çok çok teşekkür ederim bütün soru işaretlerini sildin kafamdan gerçekten biostan xmp ayarlarında 3800 e çekip kullanırım elimdeki ramleri artık

PSU olarak şunu direkt alabilirsiniz.

Zotac'ın OC olduğuna emin olun, OC olmayan kartta VRAM sıkıntısı vardı. Ben de bakmıştım bir aralar.

tamamdır çok çok teşekkür ederim bütün soru işaretlerini sildin kafamdan gerçekten biostan xmp ayarlarında 3800 e çekip kullanırım elimdeki ramleri artık
Sadece RAM frekansını 3800'e çekmek yetmiyor. XMP açtıkdan sonra belleği 3800, FCLK değerini 1900 yapman lazım. Tabii düşük bir ihtimal olsada 3800 yememe ihtimali var o zaman 3600-3733 denersin.

Yıllarca sorunsuz kullanırsın hocam.

VRAM'e önem veriyorsanız 6700 XT almalısınız zaten performans olarakta daha iyi, genellikle 3070 3060 Ti arasında performansı var. Ancak 3060 Ti ile 3060 arasında da oldukça fark var.
Aslında ben 12 gb la oyunlarda daha yüksek fpsler alabilirim diye düşünüyordum o yüzden 3060 mantıklı geliyordu yayın açmak gibi render almak gibi bir niyetim yok hiç hala daha 3060 ti 8 gb ekran kartı diyorsanız ben ona göre bir araştıracağım

VRAM çok önemli değil bu seviye kartlarda. 3060 Ti minimum %20-%25 daha fazla FPS verir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…