R5 5600X ve RTX 4060'lı sistem uyumlu mu?

Daha fazla  
Bilgisayarım yavaştan eskimeye ve kasmaya başlayınca artık format atmanında bir çözüm olmadığını fark ettikten sonra yazın çalışıp biraz bilgisayarımı güçlendirmeyi düşünüyorum bunun için şu parçaları almayı düşündüm.

ASUS Prime B650M-R AMD B650M soket AM5 mATX DDR5 7000MHz (OC) M.2 anakart.
INNO3D RTX 4060 Twin X2 OC N40602-08D6X-173051n 128 bit GDDR6 8 GB ekran kartı.
AMD Ryzen 5 5600X 3.7 GHz soket AM4 32 MB cache 65 W işlemci (işlemciler hakkında pek bilgim yok bu güçlü mü?)
Kingston Fury Beast DDR5 bellek 32 GB 6400 mt/s 2'li kit AMD EXPO.
Samsung 1TB 990 Pro 7450- 6900mb/s M.2 PCI-e NVMe gen4 disk.

Bu parçalara göre hangi güç kaynağını almalıyım? Bu parçalar birbirine uyum sağlar mı? Sizin önerebileceğiniz daha iyi parçalar var mı?
Bu sorularımı yanıtlarsanız çok mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemin parçaları AM5 iken siz AM4 bir işlemci seçmişsiniz yani 7000 serisi bir işlemci seçmeniz lazım onun dışında bütçe kısıtlı ise hazır sistemlerde daha uyguna gelen ürünler olabiliyor bütçenizi yazarsanız daha iyi çözümler üretilebilir.

Sistemin parçaları AM5 iken siz AM4 bir işlemci seçmişsiniz yani 7000 serisi bir işlemci seçmeniz lazım onun dışında bütçe kısıtlı ise hazır sistemlerde daha uyguna gelen ürünler olabiliyor bütçenizi yazarsanız daha iyi çözümler üretilelebilir.

Sistemin parçaları AM5 iken siz AM4 bir işlemci seçmişsiniz yani 7000 serisi bir işlemci seçmeniz lazım onun dışında bütçe kısıtlı ise hazır sistemlerde daha uyguna gelen ürünler olabiliyor bütçenizi yazarsanız daha iyi çözümler üretilebilir.

Bütçem 30000 TL çıkar hazır sistemleri nereden almalıyım veya bir tavsiyeniz var mı?

Şöyle bir şey olabilir SSD değişiklik yapabilirsin. Bunun dışında da öneri yapacak arkadaşlar olacaktır bu tarzda.

Yazdığın sistem gerçekten çok hoşuma gitti tavsiyen için teşekkür ederim Donanım Arşivi'nden izlediğim kadarıyla bilgisayar fiyatlarında düşüş yaşanacakmış o fırsat elime geçtiğinde bu sistemi umarım alabilirim.

Bütçem 30000 TL çıkar hazır sistemleri nereden almalıyım veya bir tavsiyeniz var mı?
Dostum sana tavsiyem eğer çok acil değilse en az 1 2 ay beklemen çünkü sistem fiyatları son 1 aydır baya düşüşte ve yaz boyu düşecek gibi çünkü talep çok azaldı yaklaşık 2 ay sonra 30 bine şimdikinden çok daha iyi sistem alabilirsin ama yinede senin tercihin şimdi almak istiyorsan arkadaşın attığı iyidir.

Dostum sana tavsiyem eğer çok acil değilse en az 1 2 ay beklemen çünkü sistem fiyatları son 1 aydır bayağı düşüşte ve yaz boyu düşecek gibi çünkü talep çok azaldı yaklaşık 2 ay sonra 30 bine şimdikinden çok daha iyi sistem alabilirsin ama yine de senin tercihin şimdi almak istiyorsan arkadaşın attığı iyidir.

Haklısın dostum bazı kanallarda senin dediğin gibi diyordu zaten şu an elimde çok bir miktar yok yazın çalışıp almayı düşünüyorum tavsiyen için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı