R5 5600X ve RX 6600 sistem için PSU önerisi

egehelvaci

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Merhaba arkadaşlar, şu an kullandığım sistemimde 3500X işlemci ve RX 6600 ekran kartı bulunmakta ve biraz darboğaz yapmakta. 1-2 ay sonra işlemcimi 5600x ile yenilemeyi düşünüyorum.

FSP Hyper K 600 600W 80+ EU Güç kaynağı bu işlemci ve ekran kartı için yeterli mi?
ASUS PRIME B450M-K II AMD B450 anakartımda bir uyum sorunu olur mu?

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Biraz dar boğaz oluyor özellikle Valorant gibi istemci isteyen oyunlarda.

5600X de alsan darboğaz olacak Valorant bu ne bekliyorsun? Benim 240/360Hz monitörüm var 240 altına düşmemem lazım diyorsan eyvallah 5600X daha güzel FPS verecektir. Ama 3500X de oldukça güçlü bir işlemci.

Yoksa ben 3300X ve 6600 XT ile oynuyorum Valorant değerlerim böyle. Kayıttan sebep FPS biraz düşüyor ama olsun o kadar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkür ederim dostum 165 hz kullanıyorum arada 150 lere düşüyor fpsim bunu çok fazla istemiyorum.

1) PSU Tier List'te Tier D yani giriş seviyesi, iGPU sistemler için öneriliyor. Yine de FSP kalitesiz bir marka olmadığından ilk etapta sorun çıkaracağını sanmıyorum. Şüpheniz olursa bunu alın. Gayet iyi.

2) BIOS güncellemesi yaparsanız uyumlu olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…