R5 5600X ve RX 6700 XT oyunda darboğaz yapar mı?

İşletim sistemi
Windows 10

carlosgardel00

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
6700xt
İşlemci
ryzen 5 5600
Merhaba arkadaşlar, oyun için dalgalanma sorunu yaşıyorum. Acaba darboğaz yiyor olabilir miyim?

İşlemci Ryzen 5 5600X.
Ekran kartı RX 6700 XT.
RAM 16 GB

Oyun içinde en düşükte ayarlar. Şu anda FPS de 240'ta sabit.

Dosya Ekleri

• IMG_6875.JPG
    229,2 KB · Görüntüleme: 118
Son düzenleyen: Moderatör:
Ayarlara göre değerler normal duruyor. İyi bir ikili. FPS oyunları oynamıyorum. Fakat ille de 240 almak gerekir mi?

Merhaba, olay 240 almak vs değil normalde Ultra değerlerde 500 600 FPS görüyor oyunda sadece son zamanlarda oyunda böyle bazen yırtılma sorunu böyle ufak ufak geçişlerde anlık donma sorunu gibi sorunla karşılasıyorum ve ekran kartı uygulamasında diğelim bir değeri kapatıyorum PC res atip acıp baktıgımda değer kendi kendine açılmış oluyor.

V-Sync kullanmaya gerek yok. Zaten FreeSync var. Bir ihtimalle kablo kaynaklı da olabilir.

@carlosgardel00 buna darboğaz demek doğru olmaz. Zaten ayarlar düşük. Darboğaz ise yüksek ayarlarda belli olur.

Dosya Ekleri

• IMG_6876[1].JPG
    219,4 KB · Görüntüleme: 55

Valorant işlemci tabanlı oyun RX 6700 XT yerine RTX 3050 olsa bile o kadar fark etmez.

Yüksek ayarlarda oyun için ekran görüntüsü atsam buraya bakabilir misiniz?

Darboğaz yemişsin.

Bence darboğaz yok. Valorant için zaten güçlü bir kart. GPU %70 ve CPU da %44 gözüküyor. Hikayeli oyunlarda daha da farklı olur. Endişelenmeyin derim.

Bence darboğaz yok. Valorant için zaten güçlü bir kart. GPU %70 ve CPU da %44 gözüküyor. Hikayeli oyunlarda daha da farklı olur. Endişelenmeyin derim.

Oyun içi yırtılma sorununu bir çözebilsem endişelencek bir şey yok aslında bir de ekran kartı ayarlarını kendi kendine değiştiriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…