R5 5600X vs R5 5600 ve sıvı soğutma

ogican334

Femtopat
Daha fazla  
AMD Ryzen 5 5600X almak mı daha iyi olur yoksa 5 5600 alıp sıvı soğutma takmak mı? Aradaki fiyat farkını sıvı soğutmaya versem mantıklı olur mu? Birkaç yerde 5600X almak gereksiz diye okudum ama doğrusu nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıvı sogutma gerektirecek ne yapıyorsun bilgisayarda? Render, yayın (profesyonel), 3D renderlar gibi programlar kullanmıyorsanız ya da video içeriği üretmiyorsanız (düzenli ve yüksek derecede) sıvı sogutma almanıza gerek yok bu islemciler için. Kule tipi ortalama bir sogutma almanız isinize yarar. Cebinizi de yakmaz. Oradan buradan sıvı sogutma diye görüp gaza gelmeyin. Montajıda problem bakımıda zor ve pahalı olabiliyor.

5600 orta segment bir hava soğutucu ile en ağır oyunda 55 dereceyi geçmiyor, boşta 35-40 derece. 5600'ü soğutmak için sıvı soğutmaya gerek yok. 5600X bence aradaki farka değmez.

Kule tipi sogutcu parasının 5 katı para verip kule tipi ile aynı sogutma derecesi alanlar var siz düşünün. Bende 5600 kullanıyorum SE-214XT kullanıyorum gayet memnunum.

Özellikle sıvı soğutma istiyorsan bunu alabilirsin ama gereksiz.
Şu bile o iki işlemciye yetiyor.
Şunlar da kaliteli.

Sıvı soğutucu gereksiz bir harcama olur bence. Aynı işlemciyi (5600) kule tipi ile 67° hiç geçmedi.

Benim diğer kasada 5600 ve Dark Freezer X123 DUO takılı, ortam sıcaklığı 20 derece iken boşta 37 derece %100 yükte maksimum 76 derece görüyor. Sıvı soğutma gereksiz aslında tavsiye etmem. 5600 ile 5600X arasında fiyat farkına değecek bir performans artışı yok, küçük bir overclock ile 5600x performansını yakalarsın zaten.

Sıvı soğutma; işlemcinin birkaç dakikalık ani yüklenip, daha sonra normale döndüğü uygulamalarda lükse kaçıp kullanılabilir. Fakat işlemcinin yarım saat yada bir saat render vs. gibi sürekli tam yükte kullanıldığı durumlarda sıvı soğutma, hava soğutmaya göre daha kötü sonuç verir. Çünkü Sıvı soğutmada, sistemdeki sıvı ısındıktan sonra bu da hava ile soğutulacak. Bunun yerine düzgün bir kasa içi havalandırma dizaynı ve kule tipi soğutucu daha iyi sonuç verecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…