R5 5600X vs R7 5700X

AATROX28

Hectopat
Katılım
13 Şubat 2018
Mesajlar
213
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Anakartımı alalı çok oldu ama diğer parçalara nasip bu zamanlaraymış. İşlemci seçimi yapmam gerekiyor ve ileriye dönük bir sistem yapmayı düşünüyorum. Özellikleri aşağıya yazacağım fakat işlemci olarak Ryzen 5 5700X mi Ryzen 7 5700X mi alsam bilemiyorum. Toplayacağım sistemi özelliklerini yazıyorum. Tercihimi hangi işlemciden yana kullanmalıyım?

Özellikler:
  • B450M S2H v2.
  • Corsair Vengeance Pro 32 GB 3600MHz.
  • Cooler Master Masterliquid 240mm sıvı soğutucu.
  • RTX3060/3060TI
 
Son düzenleyen: Moderatör:
5600X bence yeterli olacaktır. Lakin ileriye dönük diyorsanız, 5800X daha iyi olacaktır. AMD ekran kartlarını önermiyorum. NVIDIA'dan şaşmayın.

Ben yakın zamanda nviadan AMD'ye geçiş yaptım hiçbir problem yaşamadım oldukça da memnunum hatta Radeon programını GeForce Experience'tan çok daha iyi buldum.
 
Ben yakın zamanda nviadan AMD'ye geçiş yaptım hiçbir problem yaşamadım oldukça da memnunum hatta Radeon programını GeForce Experience'tan çok daha iyi buldum.
Fanboylara cevap vermek yersiz, boşverin.
 
Ben yakın zamanda nviadan AMD'ye geçiş yaptım hiçbir problem yaşamadım oldukça da memnunum hatta Radeon programını GeForce Experience'tan çok daha iyi buldum.

Sizin problem yaşamamanız başkalarının problem yaşamadığı anlamına gelmez. AMD ekran kartlarını forumda aratırsanız ne kadar fazla insanın problem yaşadığını görebilirsiniz. NVIDIA kartların daha stabil çalıştığını kimse inkar edemez.

Fanboylara cevap vermek yersiz, boş verin.

Yaşınız kaç bilmiyorum lakin senelerdir bu forumdayım. AMD'nin FX işlemcilerini ve R9 serisi ekran kartlarını ve 5500 serisini kullandım. Sizin yaptığınız fanboyluk olmasın?
 
Arkadaslar konu ekran karti konusu degil. Her konunun altina dolusup nvidia vs amd tartismasini yapmayi birakin.
 
Arkadaşlar konu ekran karti konusu degil. Her konunun altina dolusup NVIDIA vs AMD tartismasini yapmayi birakin.

Herkes kendi fikrini beyan eder. Konu sahibi beyan edilen fikirler hakkında bilgi toplamak için birkaç farklı kaynaklardan bilgi toplar. Kararı kendisi verir. Lakin kalkıpta fikir beyan edilen insana sen fanboysun şöylesin böylesin tarzında bir itham kimseye yakışmaz.
 
Olay yaşıma ne ara geldi anlamadım, Radeon X550, 6600 GT'den beri ekran kartı piyasasına hakim bir insanım. Ben fanboyluk yapmadım, gelip önerimi sundum. Arkadaşın konusunda AMD lafı bile geçmediğine göre bana laf atıyorsunuz, kısa kesin de aydın abası olsun.
 
Son düzenleme:

Bende fikrimi beyan ettim. Sizi fanboylukla itham etmedim. Siz beni fanboylukla itham ettiniz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…