R5 5600X - XFX RX 570 sistem ne kadar eder?

Roninshi

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartı: XFX RX570 4 GB 256 bit.
İşlemci: R5 5600X.
Power + kasa: Frisby 600W 80+ Bronze mesh kasa.
RAM: 8 GB XPG Gammix D30 3200MHz - HyperX Fury 16 GB 2400MHz.
Anakart: ASUS A320M-R-sı
SSD: Adata 240GB - Kioxia 480GB.

Satıp yeni sistem almak istiyorum. İşlemciyi alalı 3 ay oldu, garantili faturalı. Geri kalan parçalar ise 2 yıl önce alındığı için faturaları yok.
Sizce bu sistem ne kadar eder?

DDR5'e geçecekseniz değecek bir performans farkı yok. Ekran kartı güncellemesi yapıp devam edin derim. Bellekleri de 3600'e çekerseniz tadından yenmez, 2400 MHz sistemi aşağı çekiyor.

Dostum önce işlemci aldım sistemi yavaş yavaş yükseltirim diye ama yapamıyorum elime para geçmiyor ki frekans değerinin çok etkisi olduğunu düşünmüyorum. Kartın miladi yavaş yavaş doldu gibi.

Dostum önce işlemci aldım sistemi yavaş yavaş yükseltirim diye ama yapamıyorum elime para geçmiyor ki frekans değerinin çok etkisi olduğunu düşünmüyorum. Kartın miladi yavaş yavaş doldu gibi.
5600X özelinde çok etkisi var. 570'in elbette miladı doldu ama diğer parçalar da buna etken.

5600X özelinde çok etkisi var. 570'in elbette miladı doldu ama diğer parçalar da buna etken.

Evet aşırı fark etti işlemci aldıktan sonra. Ama kartı değiştiremiyorum imkanım olmuyor mecbur yeni sisteme geçeceğim.

Sistem sanırsam DDR15 nesilden geliyor böyle sistemin gizli özelliği var işlemciyi sök sonra alt tarafta bir macun olacak onu diş fırçana sür ve ağzını fircala fircaladiktsn sonra siviyi işlemcinin içine tükür sıcaklık çok stabil hale gelecek artik 10 derece sabit sicaklik alacaksın kolay gelsin.

Deneyeceğim.

Yok mu fiyattan anlayan tavsiye verebilecek biri?

Hocam XPG olan RAM'in aynısından bir tane daha sipariş ettim. Sizce işe yarar mı dersiniz frekansların uyuşması?

Son düzenleme:
Evet aşırı fark etti işlemci aldıktan sonra. Ama kartı değiştiremiyorum imkanım olmuyor mecbur yeni sisteme geçeceğim.

Deneyeceğim.

Yok mu fiyattan anlayan tavsiye verebilecek biri?

Hocam XPG olan RAM'in aynısından bir tane daha sipariş ettim. Sizce işe yarar mı dersiniz frekansların uyuşması?
Evet yarar. FPS artışı gözlemlersin. Biri 3000 diğer 3200 olsa pek fark olmaz derdim ama 2400 bayağı aşağı çeker. Yalnız XPG belleği de 16 GB aldıysanız çift kanal olmaz 8+8 yapmanız gerekli performansın artması için. Yada 16+16 gibi.

Evet yarar. FPS artışı gözlemlersin. Biri 3000 diğer 3200 olsa pek fark olmaz derdim ama 2400 bayağı aşağı çeker. Yalnız XPG belleği de 16 GB aldıysanız çift kanal olmaz 8+8 yapmanız gerekli performansın artması için. Ya da 16+16 gibi.

Evet 8 + 8 olacak yeni aldığım RAM ile birlikte. Peki bu sistemi bu haliyle satmaya kalksam sizce ne kadar eder?

Evet 8 + 8 olacak yeni aldığım RAM ile birlikte. Peki bu sistemi bu haliyle satmaya kalksam sizce ne kadar eder?
7-8K eder diye düşünüyorum. Anakart ve güç kaynağı sisteme düşük kaçıyor ama alacak kişi ilk başta ekran kartı ve işlemciye bakacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı