R5 5600X'den R7 5800X'e yükseltmeye değer mi?

Karusd

Hectopat
Merhaba ucuz bir fiyata 2.el R7 5800X buldum. Şu an R5 5600X ve RTX 3070 ekran kartım var. Sizce işlemcimi yükseltmeye değer mi? Arada FPS farkı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fps farkı olmaz darboğaz yapan bir ekran kartın yoksa. 2. el R7 5800x yerine yeni çıkan 5700x3d almak daha mantıklı olur 3d cache desteği ile ileriye dönük olurdu hem.

Ama bu tabi beklenti ile alakalı. Sırf fps artar mı diye geçeceksen ekran kartını zaten besliyorsa fps artışı olmaz 5600x işini görüyordur. Ha yok ben bütçem varken AM5 ve ddr5 platforma para ayırmadan en kısa yoldan işlemci değişimi ile ileriye dönük bir şey istiyorum dersen 5700x3d alırdım ben dediğim gibi.

Değmez. Bu videoyu izleyebilirsiniz fikir edinebilmek için -->
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

FPS oyunlarda FPS farkı olur. Değer mi kısmı arada ne kadar fark ödeyeceksiniz bir de 5800X pin yamulma, temassızlık veya kopma var mı acaba?

Değmez. Bu videoyu izleyebilirsiniz fikir edinebilmek için -->
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

CS2 gibi oyunlarda oyunun kullanacağı işlek sayısı ve çekirdek sayısı ayarlanabiliyor. Bu ayarların bu testte yapıldığını hiç sanmıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı