R5 5600X'e alternatif işlemci önerisi

azizgunay89

Hectopat
Daha fazla  
RAM
gskill 8 gb 3000mhz cl1.5 ve hyperx fury 8gb 3000mhz cl1.5
Anakart
msi b450m mortar titanium
Kendi işlemcimi bugün satıyorum. Yerine R5 5600X alacaktım ama arkadaşlar sıvı soğutma gerektiğini söylediler. Bu alacağım işlemciyle aynı performansta başka bir Ryzen modeli var mıdır?

Bir önceki açtığım konuda sıvı soğutma hariç işlemcinin aşırı ısıncağını söyledi birçok kişi şu an sistemimde Arctic Freezer 34e-sports Duo kule soğutucu var sizce yeterli midir bu?

Bir önceki açtığım konuda sıvı soğutma hariç işlemcinin aşırı ısıncağını söyledi birçok kişi şu an sistemimde Arctic Freezer 34e-sports Duo kule soğutucu var sizce yeterli midir bu?

5600X stok kullanıcı ile kullanıyorum hiç ısınma problemi yaşamadım. Arctic her türlü yeterli olur.

Rahat soğur. Kim dedi çok merak ediyorum...

Ben de stok soğutucuyla kullanıyorum ısınma problemi vs. olmadı. AMD işlemcilerde stok soğutucu yeterli oluyor zaten.

Çok ilginç sıcaklık değerleriniz kaçlarda acaba sorabilir miyim?
Önceki işlemcim 2600x'ti. Farcry 5 oynarken ara sıra fan 100% ile çalışıyordu ve sesi rahatsız ediyordu. Ancak 5600x ile hiç fan 100% çalışmadı. Hiç öyle yüksek fan sesi duymadım. R7 5800x ya da 5900x için belki ama 5600x için sıvı soğutma şart değil. Sizin soğutucunuz gayet yeterli gelir.

O zaman gönül rahatlıyla gidip 5600X i alabilirm soğutucum bu kule tipi Arctic Freezer 34e-sports Duo kasamda Dark Guardian Pro sanırım sıvı soğutma masrafından kurtulucam dediğiniz gibiyse.

5600X Wraith Prism ile kullanıyorum. Turbo Boost açtığımda fan çok yüksek RPM çalışıyor ve yükte ort 75C sıcaklık. Ama sizin soğutucu yetecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…