R5 5600X'e ekstra fan almaya gerek var mı?

Mertool

Hectopat
Adata XPG Gammix D30 8 GB (2x8GB) DDR4 3000MHz.
Corsair Carbide SPEC-05 550W midi Tower pencereli Gaming kasa.
Gigabyte B450M S2H soket AM4 DDR4 mATX Gaming anakart.
AMD Ryzen 5 5600X.
GIGABYTE RTX 3060Ti Windforce OC 8GB GDDR6 256 Bit
Arkadaşlar merhaba, sistemim bu şekilde ve işlemcim üzerindeki fan stok fan. Ekstra fan almaya gerek var mı? Sıcaklık derecesi düşerse oyun FPS artışı olur mu? Ortalama FPS 300-400 arası Valorant da fakat daha üstünü alabilirsem eklemelerle monitörü 360a çekmek istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Adata XPG Gammix D30 8 GB (2x8GB) DDR4 3000MHz.
Corsair Carbide SPEC-05 550W midi Tower pencereli Gaming kasa.
Gigabyte B450M S2H soket AM4 DDR4 mATX Gaming anakart.
AMD Ryzen 5 5600X.
GIGABYTE RTX 3060Ti Windforce OC 8GB GDDR6 256 Bit
Arkadaşlar merhaba, sistemim bu şekilde ve işlemcim üzerindeki fan stok fan. Ekstra fan almaya gerek var mı? Sıcaklık derecesi düşerse oyun FPS artışı olur mu? Ortalama FPS 300-400 arası Valorant da fakat daha üstünü alabilirsem eklemelerle monitörü 360a çekmek istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

ID-Cooling SE 214XT - 224XT alabilirsin ben sesten rahatsızım diye alacağım.

Performans artışı oolur mu? Sıcaklık değerlerini nereden bakabilirim buradan paylaşırım size daha sağlıklı olur.
MSI Afterburner'ı yüklerken rivaturnerıda indirin oradan gösterebilirsiniz ya da direk AMD Ryzen Master uygulamasını indirin orada da yazar fakat oyun içi göstermez.

Performans artışı olur mu? Sıcaklık değerlerini nerden bakabilirim burdan paylaşırım size daha sağlıklı olur.
Yüksek sıcaklık işlemci clock değerini düşüreceği için ve iyi bir soğutucuyla PBO açabileceğiniz için performans artacak. Aslında performans artacak yanlış bir tabir, performans olması gerektiği gibi olacak.

PBO Açılımı Nedir ?

Böyle bir program indirip yaptım

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    14,4 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:
Stok soğutucuyla tam yük altında 53 derecede kalması imkansız. AID64 ile sistem kararlılık testi yapabilirsiniz, oradan daha iyi görürsünüz. Maksimum sıcaklıktan çok o sıcaklıktaki saat hızı önemli. Mesela 85 derece kadar çıkar, bu süreçte 3600MHz’i görür ama sıcaklık daha fazla artamadığı için bu sefer saat hızından düşürür 3200MHz’lere düşer. Sorun da budur zaten saat hızı düşünce performans düşer. Daha önce stok soğutucuyla kullandım bu işlemciyi, bence yükseltme şart.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı