R5 5600X'li sisteme DeepCool AG620 ve Akasa Viper s-Flow uygun olur mu?

Makaleler
2
RAM
2x16 32 GB 3200 MHz CL16
Ekran kartı
RX 6600 XT
Anakart
ASUS Prime X570-P
İşlemci
R5 5600X
DeepCool AG620 sogutucuya 3. fan olarak Akasa Viper s-Flow 140mm takilir mi satin aldim.

Bu ikisini bu sitelerden satin aldim. Fakat emin olamadim. Destekliyor mu sorun cikarir mi diye bilgi verebilir misiniz? Bir de eger destekliyorsa 2 tane fan bulunan yere bos olan kisma 3. fani ekleyeceğim. Yani soyle yapacağım. A yazan yer Akasa s-Flow digerleri, DeepCool'un orijinal halinde gelen fanlar egzoz fan arkada yani islemcinin solunda. Bende havayi 3 fani da sola bakacak sekilde yapacağım. Ama performansli olmasi icin en sagdaki fan kismina Akasa Viper koyacağım en guclusu oldugu icin. Mantikli mi?

Eki Görüntüle 1842877

Dosya Ekleri

• 1688205906150.png
    5,7 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleyen: Moderatör:
O işlemciye bu setup gereksiz. Ben 5600'da DeepCool ak400 Zero Plus kullanıyorum, açıkçası o bile biraz şovdu, daha iyi görünüyor diye iki fanlı modeli almıştım.
Akasa'yı iade edin. Gerek yok. Ayrıca farkı da çok az olur zaten. Önemli olan soğutucu blok, ek fan o blok için ekleniyor. 3. Blok eklemeden 3. Fanın etkisi 1 derece falan.

Ayrıca bence o soğutucuyu da iptal edip, AK620 alın. Biraz kargo beklersiniz ama bir tık daha iyi bir ürün.

Gereksiz olduğunu ben de biliyorum fakat ileriye dönük bir şekilde alıyorum Ryzen 7 7700X alacağım 3. fanin ne kadar etkileyeceğini bilmiyorum ama s-Flow en az 3-5 derece etki eder diye düşünüyorum çünkü direkt olarak bir noktadan havayı veriyor neyse onu geçelim benim sorduğum soru soğutucu 140mm destekliyor mu?

Sayın Technopat yetkilileri, majesteleri, sayın başkomutan ve hazretleri, Türkçe öğretmenleri olarak Türkçe harflere büyük bir önem verdikleri için beni 1 günlüğüne uyuttular. Bu yüzden cevap veremedim.

Son düzenleme:
Yine de dediğim gibi ag620'yi iade edip ak620 alın. Daha iyi bir ürün. 3 derece falan oynuyor arada. Zaten şuan Noctua nh-15 ile ak620, hava soğutmanın baş iki ürünü.
Ayrıca üçüncü fanın etkisi 2 derece. YouTube'da test videoları var genel olarak bir soğutucu bloklu ürüne ikinci fan, iki soğutucu bloklu ürüne 3. Fan gibi. Etkisi çok düşük, ek masraf değmez.
Yukarda ürünü değiştirin dememin sebebi de aynı paraya 3 derece daha iyi sonuç alırsınız diyeydi. Ama 2 derece için ek masraf çıkarmayın.

Ayrıca R7 7700X içinde alacağınız en iyi sonuç yike AK620 ile ama o işlemci de 3. Değil 4. Fanı da taksanız fark etmez ısınacak. Yüksek seviye sıvı soğutmalar bile anca baş edebiliyor o işlemci ile.

Ama ilerdd 5800X3D falan düşünürseniz yine ak620 rahatlıkla yetecektir.

İkisi arasında 1-2 derece fark varken, AK620 2.200-2.400 TL civarındayken AG620'yi 1.700 TL'ye aldım. Ayrıca, Türkiye garantili olduğu için kullandığım soğutucu bozuldu ve Almanya'dan aldığım için garantiye gönderemiyorum, çöp oldu.

Doğru söylüyorsunuz, o zaman Akasa'yı iade edeceğim. 1-2 derece için 400 TL değmez, ancak mantıken 3. bir fan takmak, diğer fanları rahatlattığı için daha düşük RPM'de çalışmalarını sağlamaz mı?

Son düzenleme:
Fanların dönüş hızını anakart, işlemci sıcaklığına göre ayarlıyor. 2 derece fark edeceği için dönüş hızını düşürmez.

Fanların dönüş hızını anakart, işlemci sıcaklığına göre ayarlıyor. 2 derece fark edeceği için dönüş hızını düşürmez.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
150W
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
300W
Ryzen 7 7700X, 150W güce sahipken i9 12900K ise 300W güç tüketiyor. AK620, kısmen i9 12900K'nın yüksek gücünü tolere etmeyi başarıyor; hatta throttle olsa bile 300W'ın önemli bir kısmını rahatlıkla karşılayacağını düşünüyorum. Bu durumda undervolt, SMT (Simultaneous Multi-Threading) kapalı ve statik overclock gibi ayarlar yaparsam daha iyi sonuçlar elde edebilirim. Bence

Intel işlemciler, AMD'ye göre çok daha soğuktur her zaman. Ayrıca 7700X'in saçma sapan bir ısınma olayı olduğunu söylüyorlar redditte.
Ama ak620ile yinede 85 derece altında kalırsınız yük altında iyi bir termal macunla.
Ama yük altında 70i geçmiyor gibi dereceler hayal.

AMD işlemcilerin ısınma sorunu olmasıyla ilgili bir durum söz konusu değil, çünkü işlemcilerin ısı üretimi watt değerleriyle bağlantılıdır. Bunun yanı sıra tasarım ve dizayn da etkili olabilir, ancak genellikle 10-15 dereceden daha az bir etkiye sahiptir. İlgili videoda da gördüğün gibi.

Ryzen 7000 serisi işlemciler, tasarım nedeniyle daha yüksek sıcaklıkta çalışabiliyor, ancak ana sorun, işlemcinin kendisine mümkün olduğunca fazla MHz alması ve daha yüksek watt değerlerinde çalışmasıdır, yani 90 derece sıcaklık limitine yaklaşmaya çalışması.

Şu an islemci sogutucu geldi maksimum yukte 52-53 derece arasi fanlar 800 RPM oda havasiz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…