R5 5600X'ten geçilecek AM4 işlemci önerisi

Mehmetkarabey

Decapat
Daha fazla  
Anakart
MSI B550M-PRO VDH
Şu an aktif olarak Ryzen 5 5600X kullanıyorum. B550 anakart ve Aerocool 750W 80+ Gold PSU aldım. AMD RX 7600 ekran kartı aldım ve işlemcimi yükseltmek istiyorum. R5 5600X'den bayağı farklı olabilecek AM4 soket işlemci önerir misiniz? Bir de 3D olan AM4'ler GHz olarak düşük gözüküyor sizce değer mi?
Not: AM5 sokete geçmeyeceğim henüz bütçem yok.

Şu an aktif olarak Ryzen 5 5600X kullanıyorum. B550 anakart ve Aerocool 750W 80+ Gold PSU aldım. AMD RX 7600 ekran kartı aldım ve işlemcimi yükseltmek istiyorum. R5 5600X'den bayağı farklı olabilecek AM4 soket işlemci önerir misiniz? Bir de 3D olan AM4'ler GHz olarak düşük gözüküyor sizce değer mi?
5600X'den gececek (AM4 sokette) baska islemci yok. Butceyi toparlayip AM5'e gec.

Geçme şu an para biriktir AM5 anakartta geçince ileride alırsın.

3.0 ghz temel frekans var birde 4.1 boost var diye çekindim. Şuanki işlemciyi 4.7 de kullandığım için fark etmemesinden korktum.

Geçme şu an para biriktir AM5 anakartta geçince ileride alırsın.
İlerde am5 toplu şekilde alırım ama şuan bu pc mi sağlam bir hale getirmek istiyorum. En kötü kalır kenarda eşim dostum kullanır.

3.0 GHz temel frekans var bir de 4.1 Boost var diye çekindim. Şu anki işlemciyi 4.7 de kullandığım için fark etmemesinden korktum.

Her şey frekans değil. Oyun için alıyorsanız zaten düşük frekansla çoğu işlemcinin canına okuyor oyunlarda. Frekansı düşük olmasının sebebi de zaten ilk 3D işlemcilerden ve frekansı pek fazla sevmez bu modeller. Oyun için alıyorsanız eşi benzeri yok diyebilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı