R5 5600X'ten R7 5700x3D'e gecis yaparken nelere dikkat edilmeli?

psymor

Hectopat
Daha fazla  
Herkese selamlar,
İki işlemci arasında bariz güç farkı var gibi.
Öncelikle mevcut sistemimi yazmak istiyorum.

5600X ve MSI C240 sıvı soğutucu.
Galax 3070 Ti.
32 GB DDR4 3200MHz RAM.
MSI MPG B550 Gaming Plus anakart.

DDR5'e geçme konusunda emin olamadım. RAM-anakart ve işlemci fiyat farkı yerine ekran kartım 5070 Ti yapmayı düşünüyorum ancak emin olamadım.

Geçen gün 5600X ile 5700x3D arasında takas 4K fark ile geçebileceğim bir bilgisayarcı buldum. Şimdi merak ettiklerim şunlar, bu konuda biraz biraz yardıma ihtiyacım oldu. Anlık alışveriş çılgınlığına denk gelmek istemiyorum.

1-) sizce DDR4 platformda kalıp işlemci değiştirmeli miyim?
2-) DDR4 platformda kalıp işlemci değiştirmeden, tüm bütçemi ekran kartına mı vermeliyim?
3-) DDR5'e geçmeli ve artan bütçem ile mi ekran kartı almalıyım?

Yardımlarınız için teşekkürler.

Ne tur oyunlar oynadiginizi, hangi cozunurlugu hedeflediginizi bilmeden cevaplandirmak zor. Fakat shooter'lari rekabetci oynamiyorsan, butun parani ekran kartina yatirip islemcinin etkisini hic fark etmeden 2k'da oynarsın.

Ne tur oyunlar oynadiginizi, hangi cozunurlugu hedeflediginizi bilmeden cevaplandirmak zor. Fakat Shooter'lari rekabetci oynamiyorsan, butun parani ekran kartina yatirip islemcinin etkisini hiç fark etmeden 2K'da oynarsın.

Cevap için teşekkür ederim. World of Warcraft, Path of Exile 2, çeşitli strateji oyunları ve klasik 3A oyunlar onuyorum.

World of Warcraft tamamen CPU yükleniyor. Diğerleri için mevcut CPU yeterli oluyor sanırım.

Cevap için teşekkür ederim. World of Warcraft, Path of Exile 2, çeşitli strateji oyunları ve klasik 3A oyunlar onuyorum.

World of Warcraft tamamen CPU yükleniyor. Diğerleri için mevcut CPU yeterli oluyor sanırım.
Ben olsam simdilik ekran kartina yatirirdim bütçemi. Cunku ekran kartına yatırdığın birim maliyetin deneyimine marjinal katkisi daha yuksek olur, 2k monitorun varsa hele ki. Aldigin ekran kartini sonrasinda platformu yukselttiginde de kullanirsin. Bir sonraki upgrade'in direkt platform atlamak olur 5700x3d yerine. Cok guzel işlemci ama sanki senin icin gerek yok gibi su an. 1080p'de oynuyorsan 5600x bazi durumlarda yeni alacagin ekran kartını biraz darbogaza ugratabilir, haberin olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı