R5 5625U oyun performansı nasıl?

Bende bu işlemcili laptop var laptopta ayrıyeten RTX 3050 harici ekran kartı var bazen harici ekran kartını kullanmaya ihtiyaç bile duymuyorum kapatıyorum çünkü işlemcideki APU gerçekten güçlü. Valorant tarzı oyunlarda 200 FPS gördüm Half-Life, CS 2, LoL, GTA 5, Call of Duty bunarı donmadan kasmadan oynattı orta ayarlarda lakin tam performans alabilmek için çift kanal bellek kullanmak lazım ben 2X 8 g RAM taktım ilk başta tek kanal RAM vardı taktıktan sonra performansı uçtu. Kısacası üzmez her türlü oyunu programı açar. Bu arada laptop markası Acer Aspire A715 43G.

Bende bu işlemcili laptop var laptopta ayrıyeten RTX 3050 harici ekran kartı var bazen harici ekran kartını kullanmaya ihtiyaç bile duymuyorum kapatıyorum çünkü işlemcideki APU gerçekten güçlü. Valorant tarzı oyunlarda 200 FPS gördüm Half-Life, CS 2, LoL, GTA 5, Call of Duty bunarı donmadan kasmadan oynattı orta ayarlarda lakin tam performans alabilmek için çift kanal bellek kullanmak lazım ben 2X 8 g RAM taktım ilk başta tek kanal RAM vardı taktıktan sonra performansı uçtu. Kısacası üzmez her türlü oyunu programı açar. Bu arada laptop markası Acer Aspire A715 43G.
Cevap için teşekkür ederim.

Bu işlemcinin üretim amacı pasif soğutmalı veyahut güçlü soğutmaya sahip olmayan ince-hafif dizüstüler. 6 çekirdek 6 izlek toplam 12 çekirdek bu büyük bir artı fakat günümüz şartlarında normal. Boost ile beraber temel 2.30 Ghz'den 4.30'lara çıkıyor. Ayrıca Dual Channel Ram'ler ile kullanıldığında performansı arttığı söylenmiş. Fakat TDP 15W. Üretim amacına uygun yapıldığı için böyle fakat bana çok az geldi bu TDP, teknik olarak bir sebebi vardır elbet.

Ekstra olarak benim testlerimde (8x2 Dual Channel 3200 Mhz RAM ile);
Forza Horizon 4 1080P ultra-yüksek karışık ayarlarla 45-60 fps aldım, ki buda bence apu bir işlemci için çok çok iyi. Diğer büyük sistem isteyen oyunlardan beklentiniz olmasın zaten, 1080p medium ayarlarda kasabilir, düşük ayarlarda bile 60 fps alamadığınız zamanlar olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı