R5 5625U RTX 3050 laptopta RDR2 oynarken drop giriyor

Lrixford

Hectopat
Daha fazla  
AMD Ryzen 5 5625U.
NVIDIA RTX 3050 4 GB.
8 GB DDR4 RAM.
RDR2 oyununda yüksek ayarlarda FPS sıkıntım olmamasına rağmen 5-10 saniye düzgünce oynuyorum 2-3 saniye boyunca drop giriyor oyun 10 FPS'e kadar düşüyor, belki GPU hafızası yetersiz kalıyordur diye tüm ayarları düşürdüm, graphic API'leri değişmeyi denedim, NVIDIA DLSS açmayı denedim ama drop sorunundan bir türlü kurtulamıyorum. NVIDIA App ve Denetim Masası ayarlarımda sorun çıkartacak bir şey yok, zaten diğer oyunlarda bu durumu yaşamıyorum. Oyunu Epic Games üzerinden indirdim acaba sorun bu mu diye düşündüm ama daha önce aynı şekilde indirip bitirdim hiçbir sorun yoktu.

Ekran görüntüsü 2025-07-15 164750.png

Ekran görüntüsü 2025-07-15 164757.png

Ekran görüntüsü 2025-07-15 164609.png

Oyun başlatılırken düşük RAM'den dolayı daha önce de bu bildirim geliyordu ama drop sorunu yoktu çok rahat oynayabiliyordum.

FPS düşmesi girmediği anlarda çok rahat ve akıcı oynayabiliyorum yüksek FPS alıyorum ama drop sorununu bir türlü çözemedim. Sizce sorunun nedeni nedir bir çözümü var mıdır?

Bence sorunun kaynağı 8 GB RAM. Artık günümüz için oldukça yetersiz bir miktar, en az 16 GB yapmanı öneririm.

Bence sorunun kaynağı 8 GB RAM. Artık günümüz için oldukça yetersiz bir miktar, en az 16 GB yapmanı öneririm.
Haklısınız zaten değişmeyi düşünüyorum ama daha 5-6 ay öncesine kadar sorun yoktu kaldırıp geri yüklediğimde drop yemeye başladım o yüzden RAM'den dolayı mı emin değilim.

Dostum selamlar, FPS düşmesi sorunu genelde bilgisayarın işlemcisi ile ekran kartının darboğaz yapmasından oluşur, ben bir laptop kullanıcısıyım, ben genelde FPS düşmesi sorunlarını şöyle çözerim, Windows tuşu>güç planını düzenle>gelişmiş güç ayarlarını değiştir>fare tekerleği ile aşağı kaydırınız>işlemci güç yönetimi>"en düşük güç yönetimi"'ni ve "en yüksek güç yönetimi"'ni açınız, ardından bu değerleri düşürünüz, eğer ben 50 FPS de 60 FPS de oynarım diyorsanız yapmanızı tavsiye ederim, bu sizin işlemcinizin gücünden kısacaktır (bunu Görev Yöneticisi'nden performans kısmına gelerek CPU'ya bakarak anlayabilirsiniz) fakat FPS düşmesi sorununu çözebilir, ben daha düşük FPS alıp FPS düşmesi sorunu yaşamadan bu yöntemle birçok oyunda FPS düşmesi sorunumu gideriyorum, bir deneyin derim. İyi günler, işe yaramazsa yardımcı olamadığım için çok üzgünüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Haklısınız zaten değişmeyi düşünüyorum ama daha 5-6 ay öncesine kadar sorun yoktu kaldırıp geri yüklediğimde drop yemeye başladım o yüzden RAM'den dolayı mı emin değilim.
Bence RAM yükseltmesini yapın, sorun devam ederse tekrar konu açarsınız. Sorun çok yüksek ihtimal RAM kaynaklı çünkü.

Dostum selamlar, FPS düşmesi sorunu genelde bilgisayarın işlemcisi ile ekran kartının darboğaz yapmasından oluşur, ben bir laptop kullanıcısıyım, ben genelde FPS düşmesi sorunlarını şöyle çözerim, Windows tuşu>güç planını düzenle>gelişmiş güç ayarlarını değiştir>fare tekerleği ile aşağı kaydırınız>işlemci güç yönetimi>"en düşük güç yönetimi"'ni ve "en yüksek güç yönetimi"'ni açınız, ardından bu değerleri düşürünüz, eğer ben 50 FPS de 60 FPS de oynarım diyorsanız yapmanızı tavsiye ederim, bu sizin işlemcinizin gücünden kısacaktır (bunu Görev Yöneticisi'nden performans kısmına gelerek CPU'ya bakarak anlayabilirsiniz) fakat FPS düşmesi sorununu çözebilir, ben daha düşük FPS alıp FPS düşmesi sorunu yaşamadan bu yöntemle birçok oyunda FPS düşmesi sorunumu gideriyorum, bir deneyin derim. İyi günler, işe yaramazsa yardımcı olamadığım için çok üzgünüm.
Hiç işe yarayacağını düşünmemiştim ama gerçekten işe yaradı, güç planında yüksek performans seçiliydi muhtemelen dediğiniz seçeneklerden dolayı darboğaz yapıyordu. FPS'te de değişim hissetmedim henüz gayet akıcı oynayabiliyorum. Çok teşekkür ederim yanıtınız için iyi günler hocam.

Bence RAM yükseltmesini yapın, sorun devam ederse tekrar konu açarsınız. Sorun çok yüksek ihtimal RAM kaynaklı çünkü.
RAM'den dolayı çoğu yerde tam performans alamıyorum, dediğiniz gibi yükseltme yapmam gerekli. Teşekkür ederim yanıtınız için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı