R5 5700X ve RTX4070 sistem için anakart önerisi

Bütçe
3000₺

a.cihangir

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Ryzen 7 5700X
Inno3D Rtx 4070 Ichill x3 O.C.
GSKİLL RİPJAWS 3600 MHz Cl 18 DDR4 4*8 GB
Asus Rog Strix B550*F Gaming WIFI II
Samsung 980 Pro 1 tb Pci-e 4*gen4 ssd
Samsung Evo 870 1 tb SATA SSD
Dark maxima V20
kasa fanları 3*120mm akasa viper
Snowman T6 ultra (çift fanı silverstone airblazer 12r)
Gamepower ursa
Gamepower kizaru kulaklık
Steelseries Apex Pro Tkl
Lg 27GN600-b
RAM
Gskill Ripjaws cl18 3600mhz 4x8gb DDR4
İşlemci
AMD RYZEN 7 5700X
Merhaba. Sistemime INNO3D RTX 4070 ekran kartı aldım. Gigabyte B450M DS3H V2 anakartıma taktım ve aman Allah'ım o da ne! Anakart yok oldu. Alttaki ön tarafın USB 3.0 portu jac girişler SATA bağlantıları hepsi ekran kartının altında kaldı. Zar zor SATA'yı taktım ama diğer portlar kesinlikle takılmıyor. Kart basık bir kart. Portun üstünde yarım portluk boşluk kalmıyor bile. L şeklinde çevirici kablolar bulsam bile kasanın parçalarını söküp yenilerini takmam gerekir. Kasa kısmı bütünleşik. Yeni anakart bakıyorum. Öneriniz nedir?

İsteğim:
"Onu taktın bunu takamazsın" yaşamak istemiyorum. Şu an yaşadım.
Kendi kartım 60 derecelerde çalışıyor. Kartın bu kadar yüksek sıcaklıkta çalışmasını istemiyorum.
5700X işlemcim 4*8GB CL18 3600 MHz RAM'imi desteklesin.
Ve en önemlisi fan port sayısı ve RGB başlıkları yeterli olsun. Şimdi anakartımda iki fan yuvası var çünkü, yetmiyor.
Yukarıda yazdıklarım için bütçem en fazla 5.000₺ ama 3.000 ₺'ye kapatmak istiyorum sıvı soğutucu alacağım. Ona da 3.000₺ bütçe ayıracağım.

3700₺ Aorus elite v2 ısınması nasıldır bana uyar mı?
4000₺ MSI mpg b550 gaming plus oraya takarsan buraya takamazsın ibareleri var. Arka Usb portları az.

Asus tuf x570 plus wifi galiba bu gırtlak dolu paket.

Önerilere açığım. Hangisi mantıklı bilmiyorum. Karar mekanizmam zayıftır. O yüzden yardım bekliyorum.

X570 ve B550 anakart arasında ne fark var.

Bir de bu değer iyi mi? Analart vs yetersiz olduğu bu fotoğrafdan belli olur mu?

Anakart vsocm os yazan 30 dk sonunda 55 derece vr döngüsü yazan değer 50 derece geri kalan tüm değerler 30 dk sonunda yine aynı.

Son düzenleme:
Tamam buldum. 5.5 lira. Bunu alınca işlemci uyumsuzluğu devam edecek. İşlemci soğutucusu alacağım kendime. Kendiminkini de kardeşime vereceğim. Bunu normalde almaya gücüm var ama bu şekilde yok. 3-3.5 bandına inmem gerekir. Bu fps çakılmasını anakart değişince yine yaşar mıyım?

Furmark'ta volt:1 dememesi normal mi? Bildiğim kadarıyla normalde power:1 demesi ve Gpu Power'ın da %100'e yakın olması gerekiyor.

Furmark'ta volt:1 dememesi normal mi? Bildiğim kadarıyla normalde power:1 demesi ve Gpu Power'ın da %100'e yakın olması gerekiyor.
Hiç bilmiyorum. 17 bin verip istediğim verimi alamamak üzdü. Rtx 2060 bundan kat kat stabil çalışıyordu. Sadece 82 derecede geziniyordu.
Mxaa yı 8x açıp denemiştim. Kapat dediler. Kapatınca power 1 volt 0 oldu. Dediğiniz gibi. Bir konu daha açtım oraya görsel attım ama telefondan yaptığım için telefonda gözükmüyor. Konu linkini de atayım.

Son düzenleme:
Bu görseldeki değerler gayet iyi. Konuda da 220W çektiği görülüyor. Kartta bir sorun yok bence. 4070 için sıcaklık değeri de iyi.

Bu görseldeki değerler gayet iyi. Konuda da 220W çektiği görülüyor. Kartta bir sorun yok bence. 4070 için sıcaklık değeri de iyi.
Peki sotf oyununda ekran kartının sık sık kullanım yüzdesinin düşüp FPS düşmesini nasıl çözerim? Bu normal mi?

Bu Anakart güzel ancak üstüne yine aynı sistemi kurduğumda şu oyunda aynı FPS düşüşlerini tekrar yaşar mıyım? Yaşarsam bu satın alacağım karta hangi işlemciyi takarsam sorun yaşamam? 5800xd benim işlemciye göre %5 daha iyi denilmiş. O işime yaramaz diyr düşünüyorum.

Şimdi hesap kitap yaptım. Monitör 2k da uzun süre dayanmaz. Ben 1080p de yeni çıkan oyunları da oynamak istiyorum.
  • Am4 soketli b550 anakart+ 5800x3d işlemci 11 bin. Fiyatına göre eski teknoloji
  • Am5 soketli b650 anakart+ddr5 ram + işlemci 18 bin. Yeni teknoloji ama birikim yapmam lazım
  • Monitör 7-8 bin ama gereksiz.
  • İşlemci soğutucu 3-4 bin. Alıp o.c. yapsam kotarır mı?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…