R5 6600H 90 dereceyi görüyor

Genghis

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Yeni bir laptop satın aldım işlemcisi AMD Ryzen 6600H oyun oynarken (PUBG) sıcaklığının 90 dereceye ulaştığını gördüm. Daha 15 günlük bilgisayar. Kendi sitesinde 95 derecenin normal olduğunu yazıyor. Ancak beni biraz ürküttü bu. Konulara çok yabancıyım. Bilgisayarın içinde bir şeyleri bozmak istemiyorum. Normal mi? Görüntü kartı %100 çalışıyor bile olsa 70 75 derece. Ama işlemci tam hatırlamıyorum. %50 %60 iken 90 dereceye ulaşıyor

Şöyle düşün. Masaüstü kullanıcıları o devasa kasalara 4-5 tane fan takıp yetmiyor işlemcinin üstüne devasa bir metal bloğu, üstüne bir ya da iki fan aynı şekilde işlemciye metal bloğu ve 2-3 fan koyup soğuttuğu sistem parçalarını sen tepsi boyutunda bir yere sıkıştırıp ufacık fanlar ile soğutmaya çalışıyorsun. O ısıları görmen gayet normal yani.

Bende Lenovo Legion Y520 80 walt kullanıyorum. Cihaz boştayken 60 derece görüyordu. Oyundayken 100 derece. Bakım yaptırdım, fanları temizlettirdim. Boştayken 30 derece oyundayken 70 derece gördü. Bakım zamanı gelmiş olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…